Ο Εργκίν Αταμάν σχολίασε μέσα στην εβδομάδα πως ακόμη οι παίκτες του δεν του έχουν δώσει το... μήνυμα πως φέτος η ομάδα πάει για να κατακτήσει τη Euroleague. Το ονειρικό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού AKTOR όμως, στην έδρα της Φενερμπαχτσέ έδωσε ξανά ελπίδες στους φιλάθλους.

Ο Κέντρικ Ναν για ακόμη μία φορά ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε στους "πράσινους" διαφορά 11 πόντων (35-46), παρά τις σημαντικές απουσίες που υπήρχαν. Οι γηπεδούχοι έκανα τη δική τους αντεπίθεση διαρκείας και πέρασαν μπροστά ξανά (67-65) έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Το "τριφύλλι" έμοιαζε κουρασμένο στο φινάλε, αλλά ο Κώστας Σλούκας για ακόμη μία φορά έκανε απίστευτα πράγματα στο φινάλε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του μέσα στην Πόλη με 76-81.

"Μουδιασμένο" ξεκίνημα και προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό AKTOR

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν νωθρά, γεγονός που αποδείκνυει και το χαμηλό σκορ στα πρώτα τέσσερα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να προηγείται χάρις στο τρίποντο του Κέντρικ Ναν για το 5-6.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Τζέριαν Γκραντ, όπου με δύο προσωπικές ενέργειες έδωσε σημαντική ώθηση στους "πράσινους", με τη Φενερμπαχτσέ από την άλλη να σκοράρει με δυσκολία, αλλά να παραμένει κοντά στο σκορ (11-12) τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ένα μικρό κρεσέντο του Λορέντζο Μπράουν στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου έδωσε στο "τριφύλλι" ένα +6 (15-21), με τον Σκάιλαρ Μέις να κάνει το ντεμπούτο του με τους γηπεδούχους και να πετυχαίνει τέσσερις δύσκολους πόντους.

Μπράουν και Ναν έδωσαν σημαντική διαφορά στον Παναθηναϊκό AKTOR

Ο πολιτογραφημένος Ισπανός του Παναθηναϊκού AKTOR συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όπου με έξι πόντους διατήρησε τη διαφορά στο +6 (24-30) για την ομάδα του επτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Οι Τούρκοι σκόραραν μόνο με τη βοήθεια του Ταρίκ Μπιμπέροβιτς που δημιούργησε προβλήματα από την περιφέρεια, αλλά ο Ομέρ Γιούρτσεβεν με συνεχόμενα καλάθια ανέβασε τη διαφορά στους 9 (27-36), δείχνοντας πως βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό.



Δύο τρίποντα στο τέλος και οι εξαιρετικές άμυνες των "πρασίνων" τους έστειλαν στα αποδυτήρια στο +11 (35-46), με τον Κέντρικ Ναν να μοιάζει για ακόμη ένα παιχνίδι ασταμάτητος, έχοντας 12 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης.

Τρομερός Γιούρτσεβεν διατήρησε τον Παναθηναϊκό AKTOR στην πρωτοπορία

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου μπήκε στην... εξίσωση του αγώνα και η κερκίδα, με το κοινό της Φενερμπαχτσέ να αντιδράει σε κάθε απόφαση των διαιτητών, με τον Κέντρικ Ναν πάντως να μην επηρεάζεται και να διατηρεί στη διαφορά στο +13 (39-52).

Η εμφάνιση της Φενερμπαχτσέ έμοιαζε πολύ μ' εκείνη στο Βερολίνου πριν περίπου πέντε μήνες, μιας και ήταν "βραχυκυκλωμένη" με τον Γιούρτσεβεν να σκοράρει κάτω από το καλάθι χωρίς πρόβλημα, διατηρώντας τη διαφορά στο +11 (44-55).

Για να μπορέσει ξανά να πάρει μπρος η Φενερμπαχτσέ, έπρεπε ο Γιασικεβίτσιους να "επιστρατεύσει" τον Μπιμπέροβιτς, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες έστειλε τη διαφορά στους 8 (54-62) με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στην αναμέτρηση.

Ο Σλούκας μίλησε ξανά στο φινάλε μέσα στην Πόλη

Η πίεση των γηπεδούχων μαζί με τη βοήθεια και του κόσμου ήταν χαρακτηριστική, με τον Σλούκα να δίνει συνεχόμενα το... το φιλί της ζωής στην ομάδα του, αλλά η διαφορά με τον "καυτό" Μπιμπέροβιτς έπεσε στον πόντο (64-65) επτά λεπτά πριν το φινάλε.

Για τα επόμενα τρία λεπτά οι δύο ομάδες έκαναν ρεσιτάλ... λαθών, δείχνοντας πως μάλλον δε θέλουν τη νίκη, καθώς από τη μία η Φενερμπαχτσέ έχασε τρία καρφώματα και έκανε λάθη, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έβαζε ούτε βολές, ενώ έμεινε πίσω στο σκορ (67-65).

Ο Λορέντζο Μπράουν επέστρεψε στο παρκέ και σκόραρε ξανά μετά από έξι λεπτά παιχνίδιου, δίνοντας μία ανάσα στους "πράσινους" που παρόλο που δεν έβρισκαν πόντους έμεναν κοντά στο σκορ (71-70) δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Ένα προσωπικό καλάθι του Κώστα Σλούκα και μία εξαιρετική άμυνα του Τζέριαν Γκραντ, κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι και ο αρχηγός του με απίστευτο τρίποντο και μία ασίστ στον Ματίας Λεσόρ έκρινε το παιχνίδι και έδωσε τη νίκη στους "πράσινους".


Tα δεκάλεπτα: 15-21, 35-46, 54-62, 76-81