Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον εαυτό του και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα διστάζει να χαλάει τη μαγιά μέχρι να πετύχει την ομοιομορφία. Αυτό, ωστόσο, θα έχει συνέπειες, όπως αυτές του παιχνιδιού στο Μόναχο, με την Μπάγερν, για την πέμπτη αγωνιστική της Euroleague. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν ξεκίνησαν καλά, αλλά έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό νίκης στη δεύτερη περίοδο. Αυτό, όμως, δεν κράτησε. Οι αλλαγές στην πεντάδα έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Η ήττα με σκορ 84-80 δεν είναι απαραίτητο να βάλει τον Ολυμπιακό σε καθεστώς εσωστρέφειας, ωστόσο σίγουρα θα υπάρξει προβληματισμός. 

Όμως, ο Έλληνας προπονητής θεωρεί πως σε βάθος χρόνου αυτό θα είναι ευεργετικό. Προς το παρόν, πάντως, η ομάδα του νιώθει πίεση. Από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη, 31 του ίδιου μήνα, παίζει στη σειρά με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την Basket League και Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για τη Euroleague. Αυτά τα παιχνίδια θα κρίνουν και τη διάθεση. Ενδεχομένως να αυξήσουν και την πίεση. 

Μπάγερν-Ολυμπιακός: Τον... ανέστησε ο Βιλντόζα

Ο Μπαρτζώκας ουδόλως διαφοροποίησε τη χρονική τακτική του στο παιχνίδι με τη Μπάγερν στη Euroleague. Ο Έλληνας κόουτς έχει, προφανώς, ένα σχέδιο για το πώς θα διανέμει το χρόνο μέχρι να κλείσει το ροτέισον και εξαίρεση σε αυτό δεν υπάρχει. Η περίπτωση του Λούκα Βιλντόζα είναι κραυγαλέα, τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση. 



Με τον Αργεντινό στο τιμόνι, ο Ολυμπιακός έδειξε να αποφεύγει οριστικά τις κακοτοπιές που η Μπάγερν, ενώπιον μάλιστα του Τόμας Μίλερ, του έβαλε στην πρώτη περίοδο. Ήταν κομβικός αρχικά στο σκοράρισμα και έπειτα στην οργάνωση του παιχνιδιού. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν, αρχής γενομένης δύο τρίποντων των Τάιλερ Ντόρσεϊ και Άλεκ Πίτερς, ένα σερί που έφτασε το 15-0. Αυτό, δε, σταμάτησε επειδή τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. 

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε ήδη βάλει στο τσεπάκι μια διαφορά 11 πόντων, 43-32, και είχε θέσει τις βάσεις για το πέρασμά του από τη Γερμανία. 

Ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 12, 37-49, ωστόσο με τον Βιλντόζα στον πάγκο έπαθε καθίζηση. 

Η Μπάγερν επέστρεψε, και αυτό δεν έγινε καν σιγά σιγά. Το σερί έφτασε το 10-0 και μέχρι να πεις "Οκτόμπερφεστ", η διαφορά ήταν στο καλάθι. 




Τρίποντα σωτηρίας, αλλά... 

Ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με το σκορ στο 61-59 υπέρ του Ολυμπιακού και εντελώς διαφορετικό σχήμα σε σχέση με την τρίτη περίοδο. Ο Βιλντόζα επέστρεψε, μαζί με τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Ντόρσεϊ, Πίτερς και Μόουζες Ράιτ. 

Ήταν δύσκολο, όμως, να πάρει από τους γηπεδούχους την αυτοπεποίθηση. Ειδικά του Κάρστεν Έντουαρντς, ο οποίος δρούσε ανεξέλεγκτα, αφού η περιφέρεια δεν μπορούσε να τον σταματήσει. 

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ, 66-65, και αντέδρασε με δύο τρίποντα των Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ. Ωστόσο, η Μπάγερν αντέδρασε. Ο Έντουαρντς έδωσε φρενήρη ρυθμό στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν τα αμυντικά ριμπάουντ. Επιπλέον, διείδαν κάθε απροσεξία στην "ερυθρόλευκη" περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός, που έκανε μόνο τρία λάθη στο πρώτο ημίχρονο, ξαφνικά υπέφερε από πόντους στο τρανζίσιον. 

Το σερί της Μπάγερν έφτασε, ξανά, στο 10-0. Έτσι, με 3'53'' να απομένουν για τη λήξη και τον Μουσταφά Φαλ να έχει αντικαταστήσει τον Ράιτ, η Μπάγερν πέρασε μπροστά 75-71. 

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη με 3'16'' για τη λήξη, όταν οι διαιτητές χρέωσαν τον ΜακΚίσικ με αντιαθλητικό φάουλ στον Ντέβιν Μπούκερ. Ο Αμερικανός έβαλε τη μία από τις δύο βολές και ο Έντουαρντς, που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σταματήσει, σκόραρε με τρίποντο για να κάνει το επιμέρους σκόρ 14-1. 

Ο Ολυμπιακός, πάντως, επέστρεψε από το 79-72. Ο Τόμας Γουόκαπ ευστόχησε για τρεις, ο Έντουαρντς έκανε μία απρόσεκτη πάσα και ο Ντόρσεϊ μείωσε στον πόντο, 79-78, ενώ το παιχνίδι είχε μπει για τα καλά στο τελευταίο δίλεπτο. 

Ο προπονητής της Μπάγερν, Γκόρντον Χέρμπερτ, επέστρεψε στο παιχνίδι με δύο πόιντ γκαρντ. Ο Σαμπάζ Νέιπιερ ήταν εκείνος που έβαλε το σουτ που έφερε τη διαφορά ξανά στους 4, 82-78. Ο Φαλ κάρφωσε και η Μπάγερν έδωσε σε δύο επιθέσεις στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να προσπεράσει. Ο Σάσα Βεζένκοφ, όμως, αστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα. 

Ο Ολυμπιακός πίεσε στο 82-80 για να πάρει την μπάλα. Όμως, οι διαιτητές χρέωσαν φάουλ στον Γουόκαπ πάνω στον Έντουαρντς. Ο Αμερικανός έφτασε τους 30 πόντους με δύο βολές. Ο Ντόρσεϊ δεν έκανε επίθεση μετά το τάιμ άουτ και με 11,2'' για τη λήξη. Ο Ολυμπιακός έχει πια αρνητικό ρεκόρ στη Euroleague.