Χωρίς ιδιαίτερο θέαμα αλλά με πολλά σημαντικά αποτελέσματα ξεκίνησε η δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Σεβίλλη πήρε σπουδαίο "διπλό" στην έδρα της Εσπανιόλ, ενώ αν και δυσκολεύτηκαν πήραν τις νίκες στην Ιταλία οι Ουντινέζε και Τορίνο.

Τρίποντο με πρωταγωνιστή τον Λουκεμπάκιο η Σεβίλλη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την αναμέτρηση απέναντι στην Εσπανιόλ η Σεβίλλη, καθώς με τη συμπλήρωση 20 λεπτών βρήκε το γκολ με τον Λουκεμπάκιο που έστειλε τη μπάλα με εντυπωσιακό σουτ στο... παραθυράκι του Γκαρσία.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν γρήγορα και να ισοφαρίσουν τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά η προσπάθεια του Κεντίρα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Νάιλαντ που φαινόταν πως δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι Σεβιγιάνοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα, με πρωταγωνιστή ξανά τον ίδιο παίκτη. Ο Βέλγος εξτρέμ πήρε τη μπάλα από τον Σάντσεζ και σημάδεψε την αριστερή γωνία της Εσπανιόλ για το 0-2.

Στο δεύτερο μέρος η Εσπανιόλ πίεσε για να βρει ένα γκολ που θα τη βάλει ξανά στο παιχνίδι, αλλά οι ευκαιρίες της δεν έβρισκαν στόχο. Ο διαιτητής έδειξε την εσχάτη των ποινών στο 79ο λεπτό, αλλά το VAR του υπέδειξε το λάθος του και χάθηκαν η ευκαιρία για την ομάδα της Βαρκελώνης.

Το παιχνίδι είχε πολλές καθυστερήσεις, λόγω και του τραυματισμού του τερματοφύλακα της Σεβίλλης που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 64ο λεπτό, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που τους ανέβασε στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας στη La Liga.

Δύσκολες αλλά σημαντικές νίκες για Ουντινέζε και Τορίνο

Η Ουντινέζε μπήκε δυνατά στο παιχνίδι απέναντι στην Κάλιαρι, αλλά δε μπόρεσε να βρει γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Το έργο της έγινε ευκολότερο όμως με τη συμπλήρωση του μισάωρου στον αγώνα μιας και ο Μακουμπού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d554g3yixr5d)
Οι γηπεδούχοι βρήκαν πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το τέρμα που έψαχναν με πρωταγωνιστή τον θηριώδη επιθετικό τους. Ο Λούκα εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Καμαρά και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων προσπάθησε να... ανακατέψει την τράπουλα για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Ντέιβις με τρομερή ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ έγραψε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d554kp3yxk2h)
Χωρίς πολλές φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στην Τορίνο και την Κόμο, με τον Τσε Άνταμς να πετυχαίνει το γκολ στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά εκείνο ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από την υπόδειξη του επόπτη.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ, αλλά τόσο ο Λαζάρο όσο και ο Άνταμς έπεφταν πάνω στον Αουδέρο που έκανε διαδοχικές εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Η λύτρωση για την Τορίνο ήρθε στο 75ο λεπτό, με τον Ενζιέ να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος της άμυνας και αφού πέρασε τον τερματοφύλακα πλάσαρε σε κενή εστία για να διαμορφώσει το τελικό 1-0 και να στείλει την ομάδα του στην εξάδα της βαθμολογίας στη Serie A.