Με την αυτοπεποίθηση στα... ύψη ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον Βόλο στο Αγρίνιο για την 9η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Πετράκη που αποτελεί μια από τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος και έχει "κλέψει" τις εντυπώσεις με την εικόνα της στο χορτάρι ήθελε να δώσει συνέχεια στο σερί των νικών της για να "εκτοξευτεί" κι άλλο βαθμολογικά τη στιγμή ποι οι Θεσσαλοί έψαχναν το δεύτερο διαδοχικό τους διπλό.

Ένα ματς που τα είχε... όλα με δραματικό φινάλε! "Σκληρές" μονομαχίες, ένταση, αποβολή, δοκάρι και δυο ομάδες να "μονομαχούν" δίχως αύριο στον αγωνιστικό χώρο με μεγάλες χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν! O Παναιτωλικός στάθηκε στο... ύψος του παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 26' λόγω της αποβολής του Στάγιτς, είχε δοκάρι στο 66' με τον Μιγκέλ Λουίς όμως ο Βόλος με "χρυσό" σκόρερ τον Πέδρο Κόντε που ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 90+11 έφυγε με το διπλό από το Αγρίνιο επικρατώντας με 1-0.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Αγρινίου μετά από έξι αγώνες μακριά από την ήττα, παρέμεινε στους 14 βαθμούς και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας τη στιγμή που οι Θεσσαλοί που πανηγύρισαν την τρίτη εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα να παίρνουν βαθμολογική "ανάσα" και να ανεβαίνουν στους 10 βαθμούς.


Ο Βόλος "λύγισε" τον Παναιτωλικό από την άσπρη βούλα στο Αγρίνιο

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από... νωρίς τις διαθέσεις του να απειλήσει και να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ματς. Μόλις στο 9ο λεπτό δημιούργησε κινδύνους στα καρέ του Βόλου όταν και ο Μπελεβώνης επιχείρησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d55sv44zvkih)
Στο 13ο λεπτό λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να ανοίξουν λογαριασμό στο ματς και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μαυρίας με εξαιρετική σέντρα-σουτ έστειλε τη μπάλα στην περιοχή, ο αμυντικός των φιλοξενούμενων, Μύγας έδιωξε πάνω στην γραμμή και... γλίτωσε την ομάδα του από το γκολ, ενώ ο Ρόα πήρε στη συνέχεια το ριμπάουντ όμως ο Κόβατς του είπε "όχι".

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d55szo0eztpd)
Στο 26ο λεπτό άλλαξαν άρδην τα δεδομένα στο ματς με τις αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Στάγιτς! Κι όλο αυτό σε διάστημα έξι λεπτών. Αφού ο Σέρβος τιμωρήθηκε με κίτρινη στο 20ο λεπτό, ο ρέφερι του αγώνα του έδειξε την δεύτερη κίτρινη έξι λεπτά αργότερα για μαρκάρισμα στον Μεντιέτα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Κάπως έτσι, ο Στάγιτς που αποβλήθηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναιτωλικού, άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο από... νωρίς εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από τον πάγκο.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d55t9p129oa9)
Μπορεί ο Παναιτωλικός να έπαιζε με παίκτη λιγότερο ωστόσο είχε τα ηνία και την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθόντας παράλληλα να διαφυλάξει τα μετόπισθέν του. Στο 38ο λεπτό απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη ωστόσο ο Κόβατς ήταν σωστά τοποθετημένος και με σωτήρια παρέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d55the5ommup)
Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους είχε πέσει αισθητά ενώ κυριαρχιούσαν οι "σκληρές" μονομαχίες και τα φάουλ. Ο Βόλος έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 64ο λεπτό στην μεγαλύτερή του ευκαιρία στο παιχνίδι όταν και ο Μεντιέτα με ωραία σέντρα, βρήκε τον Άλτμαν ο οποίος κινήθηκε έξυπνα στην πλάνη της άμυνας, βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Τσάβες όμως το σουτ που δοκίμασε πέρασε άουτ.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d55uixrcc57t)
Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση και μάλιστα οι Αγρινιώτες "άγγιξαν" το 1-0 έχοντας δοκάρι δυο λεπτά αργότερα  (66')με τον Μιγκέλ Λουίς ο οποίος εξαπέλυσε φοβερό "κεραυνό" από μακρινή απόσταση όμως η μπάλα του έπαιξε περίεργο... παιχνίδι και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d55ulyf11sqh)
Στα εναπομείναντα λεπτά οι δυο ομάδες "κυνήγησαν" το γκολ, ο Βόλος προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, ενώ ο Παναιτωλικός "κρατούσε" γερά και μάλιστα έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση. Οι Θεσσαλοί δημιουργούσαν περισσότερους κινδύνους, είχαν ευκαιρία στο 83' με τον Κόντε που αστόχησε ανενόχλητος σε κεφαλιά μέσα στην περιοχή.

Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων "έσπασαν" καρδιές, ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να αντέξει στην πίεση του Βόλου που κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό στο ματς όταν και κέρδισε πέναλτι σε πρώτη του Μεντιέτα. Ο Πέδρο Κόντε ευστόχησε από τα 11 βήματα και αποδείχθηκε ο "χρυσός" σκόρερ του παιχνιδιού χαρίζοντας τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d55v9m4c08bl)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας. Λουίς, Μπελεβώνης (84' Κουρί), Σίλβα, Μπουζούκης (84' Νικολάου), Ρόα (76' Ντίας, 89' Μπακάκης), Λομόνακο (84' Μαϊντέβατς)

ΒΟΛΟΣ: Κόβακς, Σούντγκρεν (52' Άλτμαν), Κορέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Μύγας, Γκλάβτιτς, Μπερναντού, Κόμπα (72' Βιγιαφάνιες), Μεντιέτα, Κόσζτα (72' Κόντε)

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d55vl9mghwkp)