Νίκη τεράστιας βαθμολογικής σημασίας και... γοήτρου πήρε η Άουγκσμπουργκ του Δημήτρη Γιαννούλη που επιβλήθηκε με 2-1 στη "μάχη" με την Ντόρτμουντ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Bundesliga στέλνοντας το δικό της... μήνυμα για παραμονή! Από την άλλη, η Λειψία συνεχίζει να "τρελαίνει" το γερμανικό πρωτάθλημα παραμένοντας στην κορυφή μετά το 3-1 με ανατροπή επί της Φράιμπουργκ.

Bundesliga: Η Άουγκσμπουργκ του Γιαννούλη υπέταξε την Ντόρτμουντ, ασταμάτητη η Λειψία

Η Ντόρτμουντ δείχνει να προβληματίζει με την εικόνα της στη Bundesliga καθώς μετά από 8 αγωνιστικές, βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς και απολογισμό 4 νικών, 1 ισοπαλίας και 3 ηττών. Βρίσκεται από... νωρίς στο -7 από την κορυφή, με την Αόυγκσμπουργκ να αποδεικνύεται ανυπέρβλητο για αυτήν εμπόδιο, σ 'ένα ματς που ο Έλληνας δεξιός μπακ, Δημήτρης Γιαννούλης πήρε φανέλα βασικού.

Αν και οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν με τον Μάλεν μόλις στο 4ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 25ο λεπτό με τον Μόρις, ενώ στο 50ο λεπτό η Άουγκσμπουργκ έκανε την ανατροπή με τον Κλοντ-Μπόρις ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Από την άλλη, η Λειψία συνεχίσει τις υψηλές... πτήσεις στο γερμανικό πρωτάθλημα καθώς μετά τη νίκη με 3-1 παρέμεινε στην κορυφή με 20 βαθμούς δείχνοντας σ' ένα ακόμη παιχνίδι ότι φέτος είναι φτιαγμένη για... μεγάλα πράγματα! Αν και οι γηπεδούχοι σόκαραν τους "ταύρους" όταν και προηγήθηκαν με τον Ντοάν στο 15ο λεπτό, η συνέχεια άνηκε στη Λειψία.

Αφού ο Όρμπαν ισοφάρισε σε 1-1 στο 47ο λεπτό, ο Χεερτράουντα 11 λεπτά αργότερα (58') έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ του Οπέντα κάνοντας την ανατροπή για την ομάδα του που πέρασε μπροστά με 2-1. Ο Οπέντα από δημοουργός χρίστηκε... σκόρερ και μετά από ασίστ του Αντρέ Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 79ο λεπτό.


Χωρίς νικητή η ελληνική "μάχη" Σάλιακα και Κουλιεράκη

Η ελληνική "μάχη" μεταξύ του Μανώλη Σάλιακα και του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη δεν είχε νικητή. Ζανκτ Πάουλι και Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, σ 'ενα ματς που οι δυο Έλληνες παίκτες ξεκίνησαν βασικοί και μάλιστα αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι. Στους 16 βαθμούς ανέβηκε η Ζανκτ Πάουλι, ενώ η Βόλφσμπουργκ που ψάχνει βαθμολογική "ανάσα" είναι 14η με 8 βαθμούς.

Σε ματς με αρκετή ένταση και αποβολές, η Στουτγκάρδη πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Χόλσταϊν Κίελ την οποία "λύγισε" με 2-1. Ο Ούνταφ σκόραρε για το 1-0, ο Τουρέ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 61' οι οποίοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 6' λόγω κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Σάμποτ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 84' με τον Τζίγκοβιτς, ενώ ολοκλήρωσαν και αυτοί με τη σειρά τους το παιχνίδι με 10 παίκτες καθώς στο 88' πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια ο Γιαν Φίτε-Αρπ.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της όγδοης αγωνιστικής

Μάιντς - Γκλάντμπαχ 1-1 (55' αυτ. Λάινερ - 57' Κλάιντιστ)
Λειψία - Φράιμπουργκ 3-1 (47' Όρμπαν, 58' Χεερτράουντα, 79' Οπέντα - 15' Ντόαν)
Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ 2-1 (25', 50' Κλοντ-Μόρις - 4' Μάλεν)
Ζανκτ Πάουλι - Βόλφσμπουργκ 0-0
Στουτγκάρδη - Χόλσταϊν Κίελ 2-1 (19' Ονυτάβ, 61' Τουρέ - 84' Γκίγκοβιτς)
26/10 19:30 Βέρντερ - Λεβερκούζεν
27/10 16:30 Μπόχουμ - Μπάγερν
27/10 18:30 Ουνιόν - Άιντραχτ
27/10 20:30 Χάιντενχαϊμ - Χόφενχαϊμ