Μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό και την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ δεν είχε περιθώριο για νέες βαθμολογικές απώλειες στη "μάχη" του τίτλου της Super League. Η "Ένωση" ήθελε να γυρίσει τον... διακόπτη και να επιστρέψει ξανά στις νίκες στην επικίνδυνη έξοδό της στις Σέρρες απέναντι στον Πανσερραϊκό. Το ματς τα είχε... όλα! Ένταση, αποβολή, δοκάρια αλλά και ένα γεμάτο γήπεδο το οποίο "βάφτηκε" κιτρινόμαυρο όπου έδωσαν το παρών 4.000 οπαδοί των φιλοξενούμενων και των γηπεδούχων.

ghpedo_serres

Η ομάδα των Σερρών αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους "κιτρινόμαυρους" που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα μιας και αγωνίζονταν με παίκτη περισσότερο λόγω της αποβολής του Τέρζιτς στο 27ο λεπτό. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπετανκόρ στο 23ο λεπτό έκρινε τη νίκη για τους γηπεδούχους που είχαν και δοκάρι. Δοκάρι είχε και η ΑΕΚ στο 87' με πρωταγωνιστές Πιερό και Γκουγκεσασβίλι!

Σε... κακό φεγγάρι η ΑΕΚ που για τρίτο σερί παιχνίδι μένει μακριά από τη νίκη, παρέμεινε στους 15 βαθμούς, ενώ εμφανίστηκε ξανά φλύαρη επιθετικά και δεν βρήκε λύσεις παρά τα βαριά επιθετικά "όπλα" που έριξε στον αγωνιστικό χώρο ο Ματίας Αλμέιδα. Ένα ακόμη αποτέλεσμα που κοστίζει βαθμολογικά στους "κιτρινόμαυρους"!


Σόκαρε την ΑΕΚ ο Πανσερραϊκός που προηγήθηκε με πέναλτι του Μπετανκόρ

Στα πρώτα λεπτά, οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ όσο κυλούσαν τα λεπτά ανέβαζε όλο και περισσότερο τις γραμμές τους ωστόσο "έπεφτε" επάνω στην καλά οργανωμένη ανασταλτική και αμυντική λειτουργεία του Πανσερραϊκού. Ο Λαμέλα έκανε τη διαφορά στην επιθετική δημιουργία της "Ένωσης", ενώ απείλησε και με σουτ στο 11ο λεπτό το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκουγκεσασβίλι.

Οι "κιτρινόμαυροι" εκδήλωναν επίθεση κυρίως από την αριστερή επιθετική πτέρυγα, ο Βόλος επιχειρούσε να απειλήσει στην κόντρα και μάλιστα είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς όταν και στο 20ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τομάς, ο Μπέργκστρεμ πήρε την κεφαλιά, ο Ντέλετιτς έκανε το κοντρόλ και ο Μπετανκόρ στη συνέχεια γυριστό σουτ. Ο Στρακόσα με ενστικτώδη επέμβαση παραχώρησε κόρνερ όμως η φάση δεν τελείωσε εκεί αφού ο διαιτητής πήγε στο on field review για να ελέγξει πιθανή παράβαση πέναλτι!

Κάτι που εντέλει και έγινε αφού ο διαιτητής Τσιάρας τιμώρησε τον Περέιρα με την εσχάτη των ποινών για τράβηγμα στον Ντέλετιτς! Ο Μπετανκόρ ανέλαβε την εκτέλεση και με απόλυτη ψυχραιμία ευστόχησε από τα 11 βήματα στο 23ο λεπτό δίνοντας το προβάδισμα στον Πανσερραϊκό, ενώ αυτό ήταν το 6ο φετινό του τέρμα με το οποίο "έπιασε" στην κορυφή τον στράικερ του Άρη, Μορόν.

panserraikos_aek

Έμεινε με 10 ο Πανσερραϊκός που είχε και δοκάρι, χαμένες ευκαιρίες από ΑΕΚ

Στο 27ο λεπτό, ένα μαρκάρισμα με τις τάπες του Τέρζιτς στον Λαμέλα οδήγησε τον διαιτητή να τιμωρήσει τον παίκτη του Πανσερραϊκού με κίτρινη κάρτα ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR για ενδεχόμενο κόκκινης κάρτας, επισκέφθηκε... ξανά το on field review όπου μετά από εξέταση της φάσης αποφάνθηκε ότι είναι κόκκινη με αποτέλεσμα να αποβάλλει τον Τέρζιτς και να του δείξει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Κάθε φορά που οι γηπεδούχοι έβγαιναν στην κόντρα προκαλούσαν μεγάλη αναταραχή στα καρέ της ΑΕΚ η οποία παρουσίαζε θέματα στην μεσαία της γραμμή, κάτι το οποίο εκμεταλλευόταν ο Πανσερραϊκός ο οποίος λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 στο 34' όταν και ο ασταμάτητος Μπετανκόρ εξαπέλυσε φοβερό σουτ με φάλτσα με το δεξί έξω από την περιοχή το οποίο τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Στρακόσα.

Η απάντηση για την "Ένωση" ήταν άμεση και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν και μετά το δοκάρι ο Γκαρσία ξεδιπλώθηκε στην επίθεση και μοίρασε στον Γκατσίνοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Λαμέλα που δοκίμασε σουτ όμως είδε τον Γκουγκεσασβίλι να του λέει "όχι" και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.

lamela_aek

Όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο η ΑΕΚ πίεζε ολοένα και περισσότερο, ενώ ακολούθησε ένας "κιτρινόμαυρος"' καταιγισμός φάσεων! Αρχικά στο 39ο λεπτό  όταν και οι Λαμέλα-Γκατσίνοβιτς συνεργάστηκαν εξαιρετικά, η μπάλα κατέληξε στον Σιμάνσκι που επιχείρησε σουτ όμως η προσπάθεια του κατέληξε άουτ.

Λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια οι φιλοξενούμενοι που είχαν ανεβάσει τόσο τις γραμμές τους που μέχρι και ο Βίντα ήταν "παρών" επιθετικά, απείλησαν με κεφαλιά του Πιερό μετά από σέντρα του Χατζισαφί. Ο υψηλόσωμος φορ που είναι λίρα-χρυσή στις κεφαλιές έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι με αποτέλεσμα να περάσει ανεκμετάλλευτη η φάση.


Πίεσε για την ανατροπή η ΑΕΚ που είχε και δοκάρι, άντεξαν με 10 οι γηπεδούχοι

Σε αλλαγές αποφάσισε να περάσει στο δεύτερο μέρος ο Ματίας Αλμέιδα όταν και πέρασε τον Πινέδα στην θέση του Μουκουντί κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Σιμάνσκι να πάει δίπλα στον Βίντα στα στόπερ και ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός στον άξονα με τον Περέιρα.

Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν επιθετικά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ήταν ο Γκατσίνοβιτς που ήταν αρκετά κινητικός, ενώ με την είσοδό του στο ματς ο Πινέδα δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του καθώς απείλησε με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι στο 50ο λεπτό. Στο 67ο λεπτό, η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε φάση στην περιοχή του Πανσερραϊκού με πρωταγωνιστές τους Φαρές και Οντουμπάτζο. Διαιτητής και vAR αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει κάτι και έδωσαν συνέχεια στο παιχνίδι.

 Ο Ματίας Αλμέιδα θέλοντας να παίξει φουλ... επίθεση αποφάσισε να "ρίξει" στο ματς και τον Άντονι Μαρσιάλ αντί του Χατζισαφί! Σε... μονόλογο είχαν μετατρέψει την κατοχή οι "κιτρνόμαυροι" που είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και πίεζαν ασφυκτικά τα καρέ του Πανσερραϊκού "κυνηγώντας" το γκολ της ισοφάρισης που θα τους "ξεκλείδωνε" στο ματς.


aek_vida


Με την είσοδό του στο παιχνίδι ο Μαρσιάλ δημιούργησε αρκετούς κινδύνους, ήταν αρκετά κινητικός ωστόσο οι επιθετικές του ενέργειες δεν βρήκαν... αντίκρισμα. Από δικό του γύρισμα στα αριστερά στο 87ο λεπτό, η μπάλα στρώθηκε στον Πιερό ο οποίος επιχείρησε να σκέψει τη μπάλα όμως μετά από παρέμβαση του Γκουγκεσασβίλι αυτή κατέληξε στο δοκάρι και "χάθηκε" το 1-1.

Στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης, η "Ένωση" διαμαρτυρήθηκε εκ νέου για πέναλτι σε φάση στην περιοχή των γηπεδούχων όπου πρωταγωνιστές ήταν οι Καρασαλίδης και Πιερό. Για τράβηγμα στον υψηλόσωμο στράικερ έκαναν λόγο στην "Ένωση", διαιτητής και VAR συμφώνησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.


Στα εναπομείναντα λεπτά, η ΑΕΚ είχε κλείσει τον Πανσερραϊκό στην περιοχή, είχε ευκαιρία στο 88' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελίασον την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκουγκεσασβίλι, η επιθετική της "φλυαρία" όμως δεν έφερε αποτέλεσμα αφού στις καθυστερήσεις δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια αξιόλογη φάση.

Στο 90+4' υπήρξαν εκ νέου διαμαρτυρίες από την πλευρά των φιλοξενούνενων για ανατροπή του Στάικου στον Πινέδα στην περιοχή τω γηπεδούχων, διαιτητής και VAR συμφώνησαν πως δεν υπάρχει κάτι και έδωσαν συνέχεια στο ματς. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς τη στιγμή που η "Ένωση" υπέστη νέα απώλεια βαθμών.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (75΄ Κουτσογούλας), Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζελέν (75΄ Κάπτουμ), Στάικος, Ντέλετιτς (46΄ Καρασαλίδης), Τομάς (90΄ Χατζηστραβός), Τέρζιτς, Μπετανκόρ (75΄ Σαλαζάρ).

AEK (Mατίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Οντουμπάτζο, Βίντα, Μουκουντί (46΄ Πινέδα), Χατζισαφί (57΄ Μαρσιάλ), Σιμάνσκι, Περέιρα (70΄ Μάνταλος), Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία (70΄ Ελίασον), Πιερό.