Ύστερα από μια πρώτη περίοδο σχετικά ισορροπημένη, που βρήκε τον Πανιώνιο να προηγείται 21-16 του Αμαρουσίου, οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και εξαφανίστηκαν στο κλειστό "Μάκης Λιούγκας", στο παιχνίδι για την τέταρτη αγωνιστική της Basket League

Οι παίκτες του "Ιστορικού" διαμέλισαν τους αντιπάλους τους σε μία απίθανη δεύτερη περίοδο, που στήθηκε... κυανέρυθρο πάρτι από τα παλιά, τότε που πόιντ γκαρντ ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς και στο διάδρομο έτρεχε ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, και ακόμα πρωτύτερα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d55yckffwlmh)

Πανιώνιος-Μαρούσι: Όλο και... χειρότερα 


Όταν έληξε η... θηριωδία, το επιμέρους σκορ ήταν 30-10 και ο Πανιώνιος προηγούνταν 51-26 στο ημίχρονο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d55ydu6wy2ll)
Ο Νίκος Βετούλας χαρακτήρισε "ντροπιαστική" την εμφάνιση των παικτών του στη δεύτερη περίοδο, καταλογίζοντάς τους αδιαφορία. Το Μαρούσι μπήκε, υποτίθεται, στην τρίτη περίοδο για να ανατρέψει ό,τι μπορούσε, αλλά οι γηπεδούχοι έστησαν πάρτι για να φτάσουν στην τρίτη νίκη τους στην Basket League. 

Αυτήν τη φορά χρειάστηκε ένα επιμέρους 20-13 στην τρίτη περίοδο, ώστε η διαφορά να εκτοξευθεί στους 32 πόντους, 71-39. 

Οι προπονητές των δύο ομάδων περίμεναν σοβαρότητα ως και τη λήξη, χαρακτηριστικές ήταν οι φωνές του Άρη Λυκογιάννη στο τάιμ άουτ του με το σκορ στο 80-58 και 2,5 λεπτά να απομένουν, αλλά ο νικητής είχε κριθεί. Ο προπονητής του Πανιωνίου χρησιμοποίησε, πάντως, στο τελευταίο 1,5 λεπτό το νεαρό Ιάσονα Δημητρακόπουλο, που σκόραρε το πρώτο καλάθι του στην Basket League εν μέσω έκστασης. 

Ο Πανιώνιος παίζει στο Λαύριο την επόμενη αγωνιστική (4/11-20:15), ενώ το Μαρούσι, που έχει μία νίκη και τρεις ήττες, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (2/11-20:15).