Η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε πιο έξυπνη από ό,τι περίμεναν ακόμα και οι φίλοι της στη Μαδρίτη, στο παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της LaLiga με τη Ρεάλ. Έπαιζε απέναντι σε μία αντίπαλο που δεν είχε ηττηθεί στο πρωτάθλημα από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2023 και με αυτό το ματς θα ισοφάριζε το ρεκόρ των 43 ματς χωρίς ήττα των "μπλαουγκράνα" το 2014-15, όταν έπαιζαν οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες

Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά η αποδόμηση, το απόλυτο 0-4, έκανε κρότο από άκρου εις άκρον της Ιβηρικής. Διότι δεν συνέβη με τη... διαβολική μεσαία και επιθετική γραμμή της ομάδας του Χάνσι Φλικ να κυριαρχεί και να βγάζει λουλούδια μέσα από το βάλτο, αλλά με ένα παιχνίδι που βόλευε τη Ρεάλ και που κυλούσε στο ρυθμό της. Η Μπαρτσελόνα νίκησε με το ίδιο σκορ που έκανε στις 6 Νοεμβρίου 2022, αλλά τώρα είναι διαφορετικά. Ο Χάνσι Φλικ φαίνεται ότι έχει απορροφήσει κάθε κύτταρο αφέλειας, με τους "μπλαουγκράνα" να βρίσκονται σε μια στιγμή που προλογίζει την ωριμότητά τους

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Ακάλυπτη στην επίθεση 


Ο "κλινικός" Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφερε το ματς στα μέτρα του και όντως αρκούσαν δύο στιγμές. Ήταν τόσο αποτελεσματικός, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα δεν παρήγαγε το ποδόσφαιρο τρόμου που έκανε, φερ' ειπείν, τρεις ημέρες νωρίτερα, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης έμοιαζε να στέκει καλύτερα στα πόδια της στο Classico. Όχι διότι είχε ευκαιρίες ή υπήρξε κυριαρχική, αλλά επειδή η ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση δεν έδωσε την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να χτυπήσει εκεί που ένιωθε πιο ασφαλής, δηλαδή στο τρανζίσιον.

Και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους στο πρώτο ημίχρονο, με τη Ρεάλ να επιτίθεται κυρίως από τα αριστερά, με τον Βινίσιους. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε πρόβλημα να αντιμετωπίζει τα κόρνερ της Ρεάλ, ενώ είχε και τις δικές της στιγμές, ένα σουτ του Πέδρι στο 28' που έδιωξε ο Λούνιν, αλλά και ένα σκαφτό του Λαμίν Γιαμάλ, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ουκρανό τερματοφύλακα. 

Κάθε κατοχή της Ρεάλ που χανόταν στο δικό της μισό μύριζε, αλλά η άμυνά της ήταν αρκετά αποτελεσματική. Ο Ραφίνια είχε ένα σουτ αρκετά άουτ στο 21', ενώ η Ρεάλ προσπαθούσε συνεχώς να βγάζει παίκτες στην πλάτη της άμυνας της Μπαρτσελόνα. 

Οι Καταλανοί είχαν, επίσης, θαυμαστή ισορροπία σε αυτό το κομμάτι. Στο 25' οι παίκτες της Ρεάλ ήταν ήδη πέντε φορές ακάλυπτοι. Ο Κιλιάν Εμπαπέ σκόραρε σε μία εξ αυτών, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε. 


Παρ' ότι η Μπαρτσελόνα είχε περισσότερες τελικές, η Ρεάλ συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες. 

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Μία πάσα αρκούσε

Το παιχνίδι ζωντάνεψε κυρίως μετά τα δύο γκολ του Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός έδειξε στους επιθετικούς της Ρεάλ πώς να κινούνται στη γραμμή με τους αμυντικούς, ενώ ο Φερλάν Μεντί ξεχάστηκε τόσο όσο το να είναι σύννομη η πάσα του Πέδρι στο 54', που έβγαλε τον τρομερό φορ των "μπλαουγκράνα" απέναντι στον Λούνιν. Το πλασέ ήταν υφαντό και η Μπαρτσελόνα μπήκε μπροστά στο σκορ. Η Ρεάλ την είχε... κάτσει. Είχε ακόμα πολύ χρόνο. 



Μόλις δύο λεπτά αργότερα, στο 56', η ζημιά μεγάλωσε για τους γηπεδούχους. Ο Μπαλντέ έκανε το ανέβασμα από τα αριστερά και η σέντρα του βρήκε τον Λεβαντόφσκι ολομόναχο στην περιοχή της Ρεάλ. Η κεφαλιά του ήταν νυστέρι σε χέρι καρδιοχειρουργού, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 2-0. 



Ο Πολωνός έχασε την ευκαιρία της χρονιάς στο 66', όταν αστόχησε με πλασέ σε κενό τέρμα, ύστερα από πάσα του Ραφίνια. Αυτή η φάση θα μπορούσε να είναι σημαντική αν 2' αργότερα ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, που δεν έχει σκοράρει ακόμη στο πρωτάθλημα, έκανε πιο σωστά την προβολή από την εκτέλεση φάουλ του Λούκα Μόντριτς. 

Η Ρεάλ είχε ακόμα μία... ζωή, που σπατάλησε με το σουτ του Εμπαπέ, που έβγαλε ο Ινιάκι Πένια στο 69'. 

Η Μπαρτσελόνα είχε πάρει τον έλεγχο και είχε και το ανοιχτό γήπεδο να ασελγεί. Δεν χρειαζόταν, δε, πάνω από τρεις παίκτες για να το κάνει. Στο 77', βολέ του Πένια βρήκε το κεφάλι του Λεβαντόφσκι, ο Ραφίνια πήρε την μπάλα ανάμεσα στους δύο στόπερ, την έσπασε δεξιά, ο Γιαμάλ έκανε μία ντρίμπλα και με το δεξί κεραυνοβόλησε τον Λούνιν.Έγινε, έτσι, ο πιο νέος σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι. Οι "μπλαουγκράνα" είπαν με τρομερό στυλ "αντιός" στη Μαδρίτη. Ο Ραφίνια, μετά το χατ τρικ με την Μπάγερν, πέτυχε ακόμα ένα γκολ, εννοείται στην αντεπίθεση, στο 84'. 

Το έκαναν με την εμβληματική εμφάνιση του στόπερ τους, Ίνιγκο Μαρτίνες, τον άτρωτο Ινιάκι Πένια στο τέρμα και με το συνδυασμό ταλέντο και οξύνοιας απλωμένο στον αγωνιστικό χώρο. Έφτασαν τους 30 βαθμούς στη LaLiga και τα 48 γκολ σε 14 παιχνίδια συνολικά, με τη Ρεάλ να μένει στους 24. Το πρωτάθλημα, με τέτοια Μπαρτσελόνα, μοιάζει ήδη να κάνει φτερά από τη Μαδρίτη, με τη θεά Κυβέλη να μην δέχεται, τουλάχιστον για τη LaLiga, επίσκεψη με το ανοιχτό πούλμαν. 

Ρεάλ: Λούνιν, Λούκας, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Μπέλιγχαμ, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Εμπαπέ, Βινίσιους
Μπαρτσελόνα: Πένια, Κουρμπάσι, Μπάλντε, Μαρτίνες, Πέδρι, Λεβαντόφσκι, Ραφίνια, Φέρμιν, Κασάντο, Γιαμάλ, Κούντε