Αν η κακή μέρα φαίνεται από το πρωί, όπως λέει ο λαός, τότε στην Τρίπολη ένα ακόμη δύσκολο απόγευμα του Ολυμπιακού στη φετινή Super League φάνηκε από τα... 42 δευτερόλεπτα! Τόσα χρειάστηκαν ακριβώς οι ποδοσφαιριστές του Astera AKTOR για να φτάσουν μια ανάσα από το πρώτο τους γκολ στην αναμέτρηση, αλλά είδαν τον Τζολάκη να επεμβαίνει σωτήρια σε προσπάθεια του Μπαρτόλο. 

Με τον προβληματικό... Ολυμπιακού εσωτερικού να έχει να αντιμετωπίσει την κόπωση της Ευρώπης, αλλά και το εμφανές έλλειμα δημιουργίας απέναντι σε "κλειστές" άμυνες, το καρδιοχτύπι για τους χιλιάδες "ερυθρόλευκους" φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", συνόδευσε άλλο ένα παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας απέναντι σε μια "μικρομεσαία" δύναμη του εγχώριου πρωταθλήματος. 

opadoi_asteras_aktor_olympiakos_super_league

Όπως είχε συμβεί και πριν από μερικές εβδομάδες με τον Άκη Μάντζιο στο "Κλεάνθης Βικελίδης", έτσι και ο Σάββας Παντελίδης είχε την ευκαιρία να φτάσει στην πρώτη νίκη τις καριέρας του απέναντι στους Πειραιώτες, μετά από δέκα αποτυχημένες προσπάθειες. Και τα κατάφερε βλέποντας τον Astera AKTOR να πανηγυρίζει έναν τεράστιο θρίαμβο απέναντι στον κάτοχο του Conference League με 1-0! 

Ο Ολυμπιακός τις χαμένες ευκαιρίες, ο Asteras AKTOR το γκολ με... καραμπόλα

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους Αρκάδες, ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο κακός όσο μαρτυρά το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με το οποίο ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 45 λεπτά. Στο δεύτερο, αντίθετα, ήταν απλά αποκαρδιωτικός! 

Με εξαίρεση την απίστευτη αδράνεια του πρώτου λεπτού (που οδήγησε στη μεγάλη ευκαιρία του Μπαρτόλο) το παιχνίδι παιζόταν στο μεγαλύτερο διάστημά του πρώτου του μισού στα καρέ του Τσιντώτα, με τον Έλληνα πορτιέρο να μετρά ουκ ολίγες σωτήριες επεμβάσεις (με κορυφαίες αυτές στο 27' και στο 39' σε κεφαλιές των Κωστούλα, Κάρμο), και τον Κοστίνια να απειλεί διαρκώς τους γηπεδούχους με τα πολύ επικίνδυνα ανεβάσματά του. 

Ωστόσο, στην μοναδική επικίνδυνη επίσκεψή τους στην περιοχή του Τζολάκη - μετά από εκείνη των πρώτων δευτερολέπτων - οι ποδοσφαιριστές του Astera AKTOR ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ, όταν ο Ρεγκίς επιχείρησε σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής στο 21', ο Γιαμπλόνσκι με προβολή άλλαξε πορεία στην μπάλα και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα των Πειραιωτών αφήνοντας "άγαλμα" τον διεθνή πορτιέρο του Ολυμπιακού που είχε ξεκινήσει αντίθετη κίνηση προς τη δεξιά του γωνία. 

giablonski_goal_asteras_aktor_olympiakos_super_league_goal

Το 1-0 βοήθησε πολύ τον Παντελίδη να "κλείσει" την άμυνά του, επιχειρώντας να απειλήσει με μακρινές μπαλιές τους φιλοξενούμενους στις αντεπιθέσεις, ενώ είχε ως σύμμαχο το πιο σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Ολυμπιακό από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου: Τη μηδαμινή - έως τώρα - συνεισφορά των καλοκαιρινών μεταγραφικών του αποκτημάτων.  

Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να παρατάσσει ενδεκάδα κατά τα 6/11 διαφοροποιημένη σε σχέση με το νικηφόρο παιχνίδι με τη Μάλμε, Ντάνι Γκαρθία, Στάμενιτς και Γιάρεμτσουκ βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα και στο πρώτο ημίχρονο διαγωνίζονταν για το ποιος από τους τρεις... ήταν ο χειρότερος σε απόδοση. 

Ήταν, μάλιστα, τέτοιο το κοντράστ με την ατομική εμφάνιση του 17χρονου Μπάμπη Κωστούλα (που ήταν μια διαρκής πηγή κινδύνου για την άμυνα των Αρκάδων) που σε έκανε να απορείς πως είναι δυνατόν ειδικά παίκτες με την εμπειρία του Ουκρανού και του Βάσκου να έχουν τόσο άσχημη εικόνα. 

Μαζικές αλλαγές του Μεντιλίμπαρ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και... ροντέο

Για άλλο ένα ημίχρονο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναζητούσε απεγνωσμένα τους παίκτες που θα... έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του. Με το ξεκίνημα της επανάληψης "έριξε" στην αναμέτρηση τους Έσε, Γουίλιαν, αλλά προς δυσάρεστη έκπληξή του είδε την ενδεκάδα του τα τα έχει... χαμένα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, κυρίως σε ότι αφορά την ανασταλτική της λειτουργία. 

apostolopoulos_asteras_aktor_olympiakos_periergi_super_league

Με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά τις γραμμές τους, αλλά να έχουν κάκιστο αμυντικό transition, ο Asteras AKTOR άγγιξε δύο φορές το γκολ μέσα σε ένα λεπτό με τον Μακέντα, αλλά αρχικά το δοκάρι και εν συνεχεία η κακή εκτέλεσή του στέρησαν από τον πολύπειρο επιθετικό ένα τέρμα που θα αποτελούσε... μαχαιριά στην καρδιά του κατόχου του Conference League. 

Όχι ότι ο Ολυμπιακός έμεινε αδρανής σε χαμένες ευκαιρίες. Αρχικά ο Γουίλιαν στο 48', αλλά κυρίως ο Έσε στο 53' (σε μια ακόμη σπουδαία επέμβαση του Τσιντώτα) βρέθηκαν αγκαλιά με την ισοφάριση, αλλά αυτή δεν έμελε να έρθει. 

Πρώτη εμφάνιση του Γιαζίτσι που τραυματίστηκε, πρώτη εντός έδρας νίκη του Astera AKTOR

Βλέποντας την ομάδα του... πνιγμένη στο άγχος ενός ακόμη "στραπάτσου", ο Μεντιλίμπαρ επιχείρησε να παίξει το χαρτί Γιουσούφ Γιαζίτσι, για να σώσει μια παρτίδα που είχε δυσκολέψει πάρα πολύ μπαίνοντας στο τελευταίο εικοσάλεπτο. 

kostoulas_xameni_eykairia_asteras_aktor_olympiakos_super_league_goal

Ούτε, όμως, ο Τούρκος μπορούσε να βρει λύσεις στο γόρδιο δεσμό της ισοφάρισης. Όχι μόνο αυτό, αλλά στις καθυστερήσεις του αγώνα το τελευταίο απόκτημα του Ολυμπιακού τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό γόνατο και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αναμέτρηση.

Το απόγευμα, όμως, ανήκε στους γηπεδούχους! Με υποδειγματική άμυνα και εξαιρετικό τον πολύπειρο Σιμόν Ντέλι, οι Αρκάδες ήταν αποφασισμένοι να πανηγυρίσουν το πρώτο τους "τρίποντο" στο "Θεόδωρος Κολοκτρώνης" και τα κατάφεραν, έστω και με δόση τύχης ξανά στο φινάλε, καθώς στο 83' ο Ελ Κααμπί... έσπασε το δοκάρι της εστίας του Τσιντώτα με κεφαλιά-δυναμίτη! Η πρώτη νίκη του Αστέρα επί του Ολυμπιακού μετά από 10 ολόκληρα χρόνια ήταν πλέον γεγονός!

Ο Asteras AKTOR ήρθε να πάρει και... δεύτερο σκαλπ "μεγάλου" τη φετινή σεζόν (μετά από εκείνο του Παναθηναϊκού την πρώτη αγωνιστική μέσα στο ΟΑΚΑ) και να προσθέσει ένα ακόμη εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη λίστα της "επανάστασης" των "μικρομεσαίων" της Super League, που φέτος έχουν αποφασίσει να στριμώξουν όσο ποτέ άλλοτε τους διεκδικητές του τίτλου. 

Asteras AKTOR: Τσιντώτας, Ντέλι, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (72' Τζανδάρης), Μουνιόζ (78' Παλάσιος), Καλτσάς (72' Άλβαρεζ), Μπαρτόλο (78' Γκαρσία), Ρεγκίς (56' Αλάγκμπε), Μακέντα. 
Ολυμπιακός: Τζολάκης, Αποστολόπουλος (70' Γιαζίτσι), Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια, Στάμενιτς (46' Έσε), Γκαρθία, Ροντινέι, Μασούρας (46' Γουίλιαν), Κωστούλας (70' Μαρτίνς), Γιάρεμτσουκ (56' Ελ Κααμπί)