Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να περάσει ξανά μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Super League, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, για την 9η αγωνιστική. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά οι Κρητικοί ανέτρεψαν ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο, νίκησαν 2-1 και κράτησαν το "δικέφαλο του Βορρά" στη δεύτερη θέση. Ο "δικέφαλος του Βορρά" έγινε το τρίτο θύμα στο πρωτάθλημα αυτό το... Σαββατοκύριακο του διαβόλου

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Ευκαιρίες με την... οκά

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να κάνει την... εξαίρεση και να γίνει η μόνη ομάδα από τους πέντε "μεγάλους" που θα νικούσε σε αυτήν την 9η αγωνιστική της Super League. Ο "δικέφαλος του Βορρά" πίεσε τον ΟΦΗ για να βάλει ένα γρήγορο γκολ και να απλοποιήσει την κατάσταση. Αυτό έγινε, μάλιστα, χωρίς τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο, με το συνεργάτη του, Πάολο Καστορίνα, να καθοδηγεί τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. 

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν... πήδακας κινδύνων για την άμυνα του ΟΦΗ. Το σουτ του στο δοκάρι, στο 21', διαδέχθηκε ακόμα μία προσπάθεια που μπλόκαρε ο Χριστογεώργος. Νωρίτερα, είχε κάνει μία σέντρα στον Κόλεϊ, την κεφαλιά του οποίου μπλόκαρε ο πορτιέρε του ΟΦΗ. 

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να γίνεται συνεχώς απειλητικός. Όμως πήρε το προβάδισμα σχεδόν αναπάντεχα, αφού ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ σκόραρε με εκτέλεση φάουλ στο 35'. Ήταν μία στημένη φάση στην οποία ο ΟΦΗ περίμενε σέντρα. 

Οι Κρητικοί βγήκαν μπροστά και παραλίγο να ισοφαρίσουν, με τον Γιουνγκ να σουτάρει από πλεονεκτική θέση πάνω στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, στο 38'. Ο Κωνσταντέλιας, πάντως, στην αντεπίθεση λίγο έλειψε να βάλει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. 

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Τα εκατοστά του άγχους και η τιμωρία 

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην επίτευξη του δεύτερου γκολ με τον Ταρίκ Τισουντάλι στο 50'. Αποδείχθηκε ότι ο Μαροκινός ήταν για λίγα εκατοστά ακάλυπτος. Ο "δικέφαλος" είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως ο ΟΦΗ ξεκίνησε να κερδίζει μέτρα. Ο Μίλαν Ράσταβατς ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους παίκτες του. Αυτό έφερε αποτέλεσμα και μάλιστα μέσα σε τρία λεπτά. 

Στο 77' ο Σαλσίδο "κατάπιε" τον Τάισον και ο Ταξιάρχης Φούντας ισοφάρισε με κοντινή προβολή. Ο ΟΦΗ δεν ολιγώρησε, αντιθέτως διείδε την ευκαιρία για να πετύχει το γκολ της νίκης. Αυτό έγινε στο 79', όταν ο Κοτάρσκι έκανε λάθος, δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα στην εκτέλεση φάουλ του Ριέρα και ο Σαλσίδο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Και οι δύο συντελεστές του δεύτερου γκολ είχαν μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή. Μάλιστα, ο Ιταλός τα έκανε όλα σε ένα... πεντάλεπτο. 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είδαν να ακυρώνεται και δεύτερο γκολ, του Τάισον στο 86', αφού ο Τόμας Μουργκ, που έκανε επαφή, ήταν ακάλυπτος. Κρατήθηκαν οκτώ λεπτά καθυστερήσεων, με τις καθυστερήσεις μέσα σε αυτά να μην λαμβάνονται υπόψη από το διαιτητή της αναμέτρησης, 

ΠΑΟΚ (Π. Καστορίνα): Κοτάρσκι, Ότο (80' Μπάμπα), Λόβρεν, Κόλι, Γκόμες, Σβαμπ (76' Καμαρά), Οζντόεφ, Μουργκ, Ντεσπόντοφ (76' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (67' Τάισον), Τισουντάλι (67' Μπράντον).
ΟΦΗ (Μ. Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Μαρινάκης (63' Μπόρχα), Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Καραχάλιος, Μπαΐνοβιτς (63' Μπάκιτς), Σενγκέλια, Φούντας (87' Νέιρα), Αποστολάκης (63' Ριέρα), Γιουνγκ (74' Σαλσίδο).