Η δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίστηκε και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μεγάλες νίκες τόσο σε σημαντικότητα αλλά και σε διάσταση πήραν οι Παρί Σεν Ζερμέν και Φιορεντίνα, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά τη "γκέλα" στο Champions League ηττήθηκε και στη La Liga.

Ήττα για την Ατλέτικο Μαδρίτης από τη Μπέτις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης η Μπέτις στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν", καθώς μόλις στο τέταρτο λεπτό του αγώνα μπήκε σε θέση οδηγού χάρις στο αυτογκόλ του Χιμένεζ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα, με τον Εζζαλζούλι να βρίσκεται μέσα στη περιοχή να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Όμπλακ.

Οι "ροχιμπλάνκος" τα είχαν... χαμένα στο πρώτο ημίχρονο αλλά η τύχη ήταν με το μέρος τους, καθώς ο Βίτορ Ρόκε που έκανε πολύ ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά με το 1-0 να παραμένει μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου.

Για να μπορέσει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του ο Ντιέγκο Σιμεόνε προχώρησε αλλαγές στην ανάπαυλα, αλλά τις ευκαιρίες συνέχισε να τις χάνεις η Μπέτις, με τον Ροκέ να βρίσκεται σε θέση βολής και να σημαδεύει με τη σειρά του το δοκάρι του Σλοβένου τερματοφύλακα.

Έπρεπε το παιχνίδι φτάσει στο 80ο λεπτό για να μπορέσει να υπάρξει μία αξιόλογη απειλή στην εστία των γηπεδούχων, με τον Χούλιαν Άλβαρες να βρίσκεται... φάτσα με το 1-1 αλλά η προσπάθεια του χτύπησε στο δοκάρι του Σίλβα που είχε τη τύχη με το μέρος του.

Η πίεση της Ατλέτικο στο τέλος συνεχίστηκε, αλλά χωρίς κάποιο αντίκρισμα, με την Μπέτις να παίρνει μία μεγάλη νίκη και να την πλησιάζει στους δύο πόντους στη βαθμολογία, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή φετινή πορεία της.

Συνέτριψαν Μαρσέιγ και Ρόμα οι Φιορεντίνα και Παρί Σεν Ζερμέν

Εντυπωσιακό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας στη Serie A, αν και μετά το 4-4 στο Γιουβέντους - Ίντερ δύσκολα κάποιο θα μπορούσε να είναι καλύτερο με τις δύο ομάδες που διεκδικούν τη κορυφή να δίνουν εντυπωσιακή παράσταση.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στη Ρόμα η Φιορεντίνα μιας και στο 17ο λεπτό ήδη προηγούνταν με 2-0 χάρις σε γκολ του Κιν και στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπελτράν για τη γηπεδούχη ομάδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d56x4jp3rh1d)
Ο Τζούριτς προχώρησε σε δύο αλλαγές μετά το μισάωρο για ν' αλλάξει τη ροή του αγώνα, με τον Κονέ να τον δικαιώνει και να μειώνει στο 39ο λεπτό σε 2-1, με τον Κιν όμως να πετυχαίνει τρίτο τέρμα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Ο Μπόβε φρόντισε να... πληγώσει την παλιά του ομάδα με πολύ ωραίο γκολ στο 52ο λεπτό, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη νίκη μιας και οι "τζιαλορόσι" έδειχναν ανήμποροι να απαντήσουν, με τον Ερμόσο να αφήνει κιόλας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d56wd18pnt5l)
Το δικό του... λιθαράκι στο "πάρτι" των γηπεδούχων φρόντισε να βάλει άθελα του ο Ματς Χούμελς, ο οποίος δεν περίμενε τόσο κακό το ντεμπούτο του στη Ρόμα, βάζοντας αυτογκόλ για το τελικό 5-1 της Φιορεντίνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d56wvc769l5t)
Επίδειξη δύναμης θα μπορούσε κανείς ότι έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν στην έδρα της Μαρσέιγ για την ένατη αγωνιστική της Ligue 1, με τον Ζοάο Νέβες να τους βάζει μπροστά στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d56xm60c55ep)
Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στον αγώνα, με τον Χαρί ν' αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα και να βάζει σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες τους γηπεδούχους που αλλιώς περίμεναν το παιχνίδι.

Πόσο χειρότερο θα μπορούσε να γίνει για τη Μαρσέιγ που είδε τον Μπαλέρντι να στέλνει άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2, με τον Μπαρκολά να πετυχαίνει και τρίτο τέρμα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d56w1swzpgc1)
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις με τον Λουίς Ενρίκε να κάνεις τις αλλαγές του για να μη ρισκάρει τον τραυματισμό κάποιου παίκτη του, χάνοντας ευκαιρίες και για τέταρτο τέρμα. Το σκορ όμως έμεινε στο 0-3 και οι οπαδοί της Μαρσέιγ έφυγαν κακήν... κακώς από το γήπεδο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d56wdd04prm1)