Τριπλή ελληνική πρόκριση στα προημιτελικά του Eurocup πόλο Γυναικών προέκυψε μετά τα παιχνίδια της Κυριακής, 27 Οκτωβρίου. Στο "Αντώνης Δημητρόπουλος" της Γλυφάδας, ο Πανιώνιος χρειαζόταν οπωσδήποτε νίκη επί του ΑΝΟΓ, προκειμένου να αφήσει εκτός νυμφώνος την ουγγρική Έγκερ, η οποία είχε επικρατήσει 13-4 της γαλλικής Νανσί. 

Αυτό έγινε, με τις Νεοσμυρνιώτισσες να επικρατούν 9-6 στον "εμφύλιο" και να παίρνουν την πρόκριση για τους "8". Ο ΑΝΟΓ τερμάτισε πρώτος στον όμιλο. Στο Βερολίνο, επιπλέον, ο Εθνικός πέρασε ως τρίτος. Οι "κυανόλευκες" ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με ήττα, 9-6 από την Καταλούνια. 

Σε ό,τι αφορά την Α1 πόλο Ανδρών, ολοκληρώθηκε με τη νίκη του ΓΣ Περιστερίου επί της ΑΕΚ, 15-4. Τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής: ΝΕ Πατρών-Ολυμπιακός 7-30, ΓΣ Περιστερίου-ΑΕΚ 15-4, Υδραϊκός-Πανιώνιος 7-9, ΝΟ Χίου-ΠΑΟΚ 11-14, Απόλλων Σμύρνης-ΑΝΟ Γλυφάδας 19-7, ΝΟ Λάρισας-ΝΟ Πατρών 12-11, Παναθηναϊκός-Παλαιό Φάληρο 20-8. 

Χάντμπολ: Σπαραξικάρδιος αποκλεισμός για την εθνική Γυναικών

Στο Σιαουλιάι της Λιθουανίας εξελίχθηκε το δράμα που κατέληξε σε αποκλεισμό για την εθνική χάντμπολ Γυναικών, σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2025. Το παιχνίδι κρίθηκε δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με το γκολ της Νταμουλεβιτσιούτε να κάνει το σκορ 25-24 υπέρ των γηπεδούχων. 

Στίβος: Ντουπλάντις και Μάχουτσικ οι κορυφαίοι του 2024 για την Ευρώπη 

Ως αναμενόταν ήρθαν τα αποτελέσματα για τους κορυφαίους αθλητές στίβου για την Ευρώπη το 2024. Στις Γυναίκες, η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος έπειτα από 37 χρόνια και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, πήρε το βραβείο. 


mahuchich_vraveio

Σε ό,τι αφορά τους Άνδρες, ο απόλυτος κυρίαρχος του άλματος επί κοντώ, Αρμάντ Ντουπλάντις, έβαλε ακόμα ένα ατομικό τρόπαιο στη συλλογή του.