Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ της ΕΠΟ, Στεφάν Λανουά, ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις της 9ης αγωνιστικής της Super League και τόνισε πως ήταν πέναλτι στον Ορμπελίν Πινέδα στην φάση που "φώναξε" η ΑΕΚ για το ματς με τον Πανσερραϊκό, όπου ηττήθηκε 1-0.

Μια φάση με τον Πινέδα για την οποία η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε με τον Στεφάν Λανουά, στην ανάλυση που έκανε, να επεσήμανε πως ήταν πέναλτι.

Παράλληλα, τόνισε πως ορθά αποβλήθηκε ο Τέρζιτς για τον Πανσερραϊκό, αφού πήγε με ψηλά το πόδι στον Λαμέλα και σχολίασε και την αντίστοιχη παράβαση, που έκανε ο Περέιρα για το πέναλτι της ομάδας του Φεράντο.

"Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος προσπάθησε να παίξει την μπάλα, χτυπώντας το γόνατο του αντιπάλου, εμποδίζοντάς τον να κερδίσει την μπάλα. Περιμένουμε πέναλτι και παρέμβαση του VAR", είπε ο Λανουά για το μαρκάρισμα του Στάικου στον Πινέδα στις καθυστερήσεις

Για την κόκκινη του Τέρζιτς για μαρκάρισμα στον Λαμέλα επεσήμανε: "Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης κάνει τάκλιν, διακυνδυνεύοντας την ασφάλεια του αντιπάλου του. Υψηλή ταχύτητα, υψηλή ένταση, τάπες στον αστράγαλο του αντιπάλου, γύρισμα αστραγάλου. Περιμένουμε κόκκινη κάρτα και παρέμβαση του VAR".

Για το πέναλτι του Περέιρα στον Ντέλετιτς υπογράμμισε: "Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος εμποδίζει τον επιτιθέμενο να παίξει την μπάλα, κρατώντας τον και με τα δύο χέρια από το στήθος και το λαιμό. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR και κίτρινη κάρτα".


Ο Λανουά "δικαίωσε" τον Παναιτωλικό για την κόκκινη στον Στάγιτς

Επίσης ο Λανουά, στην ανάλυση των φάσεων της 9ης αγωνιστικής της Super League, επεσήμανε πως ορθά ο Παναιτωλικός παραπονέθηκε για την αποβολή του Στάγιτς στο 26ο λεπτό, με τον Λανουά να κάνει λόγο για αχρείαστη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο μαρκάρισμα του παίκτη της ομάδας του Πετράκη.

"Δεν υπάρχει λόγος εδώ να δοθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού μια κόκκινη κάρτα επηρεάζει τη διαχείριση του προπονητή και το αποτέλεσμα του αγώνα", είπε ο Λανουά.