Μπράουν Ιντέγε: Καταγγελίες για τις συνθήκες στο πρωτάθλημα της Νιγηρίας
Δεν το περίμενε
Ο Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό, Άρη, επέστρεψε στη Νιγηρία παίζοντας στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, αλλά συνάντησε άθλιες συνθήκες τις οποίες και κατήγγειλε.
![indege](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-01-28/indege.jpg)
Ο Μπράουν Ιντέγε πέρασε σημαντικές στιγμές της καριέρας του στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό και τον Άρη, ωστόσο πλέον έχει γυρίσει στη Νιγηρία και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας του.
Ωστόσο ο Ιντέγε συνάντησε άθλιες συνθήκες στο πρωτάθλημα της Νιγηρίας και τις οποίες κατήγγειλε δημόσια. Ο 36χρονος επιθετικός ανήκει στην Ενγίμπα πλέον και είπε πολλά μετά από το παιχνίδι με την Κουάρα Γιουνάιτεντ.
Ο έμπειρος επιθετικός τόνισε πως οι παίκτες της χώρας καλούνται να αγωνίζονται δίχως να τους παρέχονται πολλά βασικά πράγματα.
Οι καταγγελίες που έκανε ο Ιντέγε
"Το σύστημα γίνεται ολοένα και χειρότερο, η λίγκα δεν βελτιώνεται. Έχουμε πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε ως πρωτάθλημα. Παρόλο που εγώ περνάω καλά στην Ενγίμπα, τα πράγματα στην NFPL έχουν δρόμο για να γίνουν καλύτερα.
Οι συνθήκες ταξιδιού είναι άθλιες, οι συνθήκες σε θέμα διατροφής είναι άθλιες, οι συνθήκες στα ξενοδοχεία είναι άθλιες. Όλα είναι χάλια. Το ποδόσφαιρο της Νιγηρίας δεν είναι έτοιμο για διασυλλογικές διοργανώσεις.
Πρέπει να φτιάξουμε πρώτα τα ενδότερα προβλήματα και μετά να βγουμε έξω να παίξουμε. Είναι προτιμότερο από το να ξεφτιλίζουμε τους εαυτούς μας", ανέφερε ο Μπράουν Ιντέγε, σε έντονο ύφος.
🔔 || #NPFL25 || Kwara Utd 2 v Enyimba 0 (FT)
— ROBERT OLIMENE (@Robert_DMaverik) January 27, 2025
🗣️ Brown Ideye bares his mind:
🔹 The league is not getting better.
🔹We have a long way to go.
🔹We are not ready for continental football, we should out our house in order instead of going there to disgrace ourselves. pic.twitter.com/d13RA9oB95
Η επιστροφή του Ιντέγε στη Νιγηρία
Ο 36χρονος πλέον Μπράουν Ιντέγε πέρασε μια δύσκολη περίοδο παλεύοντας και με τον ψυχισμό του αλλά και με κάποιες δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις.
Πλέον δείχνει να είναι καλύτερα και ήρθε σε συμφωνία με την Ενγίμπα, η οποία έχει κατακτήσει 9 φορές το πρωτάθλημα στη Νιγηρία. Υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν και οι δύο πλευρές θα συζητήσουν ξανά το μέλλον της συνεργασίας τους.
Τελευταία φορά που έπαιξε μπάλα στο πρωτάθλημα της Νιγηρίας ήταν το 2008 αφού μετά ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι.