Eθνική Ελλάδος μπάσκετ: Στην Πάτρα ο αγώνας με την Ολλανδία για τα παράθυρα του EuroBasket 2025
Η... επιστροφή μετά από πέντε χρόνια
Η ΕΟΚ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι θα διεξαχθεί στο "Δημήτρης Τόφαλος" το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Ολλανδία για την τελευταία αγωνιστική των παραθύρων του EuroBasket 2025. Επιστρέφει στην Πάτρα μετά από το 2020 η "επίσημη αγαπημένη".
![ethniki_ellados_basket_ollandia_eurobasket_2025_agwnas_patra](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-03/ethniki_ellados_basket_ollandia_eurobasket_2025_agwnas_patra.jpg)
Στην Πάτρα το ματς της Εθνικής Ελλάδος με την Ολλανδία για το Eurobasket 2025
Η επιστροφή της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ στην Πάτρα είναι γεγονός. Η "επίσημη αγαπημένη" επιστρέφει για επίσημο αγώνα στο "Δημήτρης Τόφαλος" το οποίο θα φιλοξενήσει το ματς της τελευταίας αγωνιστικής των παραθύρων του EuroBasket 2025, ενώ τονίζεται ότι τελευταία φορά που η "γαλανόλευκη" έδωσε επίσημο ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο ήταν στις 21 Φεβρουαρίου του 2020 όταν και είχε νικήσει με 73-63 τη Βουλγαρία για τα προκριματικά του Eurobasket 2022.Έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια, η Εθνική επιστρέδει ξανά στην Πάτρα, ενώ σημειώνεται ότι νωρίτερα θα ταξιδέψει στην Τσεχία για τον πρώτο αγώνα αυτού του "παράθυρου" που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21/2 (Παρντούμπιτσε, 19.00). Η ΕΟΚ επισημοποίησε την είδηση μέσω ανακοίνωσής της.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
"Η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στην Πάτρα για επίσημο αγώνα και εκεί, στο «Δ. Τόφαλος» θα υποδεχθεί την Ολλανδία τη Δευτέρα 24/2 (21.30) στον τελευταίο της αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ε.Ο.Κ., μεταξύ του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Λιόλιου, του γενικού διευθυντή Ντίνου Σβερκούνου, του αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάκη Αντωνόπουλου και του πρόεδρου του ΠΕΑΚ, Γιώργου Αντωνόπουλου, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή, υπήρξε η συμφωνία για την τέλεση του αγώνα στο συγκεκριμένο γήπεδο.
Η Εθνική Ανδρών θα ταξιδέψει στην Τσεχία για τον πρώτο αγώνα αυτού του «παράθυρου» που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21/2 (Παρντούμπιτσε, 19.00) και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην Πάτρα. Τελευταία φορά που έδωσε επίσημο αγώνα στο συγκεκριμένο γήπεδο ήταν στις 21/2/2020, πάλι για προκριματικά Ευρωμπάσκετ του 2022, με αντίπαλο τη Βουλγαρία την οποία είχε νικήσει με σκορ 73-63".