Τρία νοκ άουτ παιχνίδια για τρία Κύπελλα προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών της Ευρώπης έγιναν το βράδυ της Τρίτης, 4 Φεβρουαρίου. Ξεχώρισε, ασφαλώς, η πρόκριση της Μπολόνια στο Μπέργκαμο. Η ομάδα του Βιτσέντσο Ιταλιάνο έφυγε θριαμβεύτρια στο μονό ημιτελικό του Coppa Italia με αντίπαλο την Αταλάντα, αφού νίκησε 1-0. 

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης δεν έπαιξε απλώς σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά είχε σημαντικό ρόλο και στο γκολ της πρόκρισης. Από δική του μεταβίβαση σκόραρε ο Σαντιάγκο Κάστρο, στο 80', το τέρμα που χώρισε τους νικητές από τους ηττημένους και τους προκριθέντες από τους αποκλεισμένους. 

Η Μπολόνια έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι Τοσκανοί θα αντιμετωπίσουν το νικητή του Γιουβέντους-Έμπολι (25/2-22:00) στους "4" και η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί σε δύο παιχνίδια. 

Ευρωπαϊκά κύπελλα: Περίπατος Ατλέτικο

Στην Ισπανία, η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε πανεύκολα την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa del Rey, αφού συνέτριψε 5-0 τη Χετάφε στο "Μετροπολιτάνο".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d7k0gncb4dcp)
Οι "κολτσονέρος" ευτύχησαν να ανοίξουν νωρίς το σκορ, μόλις στο 8', με κεφαλιά του πολύ φορμαρισμένου Τζοβάνι Σιμεόνε, και έπειτα να κάνουν... κρουαζιέρα πρόκρισης. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d7jy34z3fz49)
Ο γιος του προπονητή έβαλε κι άλλο στο 17', σε αντεπίθεση-ορισμός, έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Ροδρίγο ντε Πολ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d7jyfs3b5kht)
Το 3-0 έγινε πριν βγει το ημίχρονο, με το πλασέ του Σάμουελ Λίνο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d7jylm608a8x)
Ήδη, στο 27', ο Γίρι Λέτατσεκ το είχε αποσοβήσει. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d7jz93yk5uxd)
Οι "κολτσονέρος" έβαλαν ακόμα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d7k05p8u4dnd)
Το πρώτο, με τον Άνχελ Κορέα στο 78'. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d7k0c9le1x4h)
Ο εκτελεστής έγινε δημιουργός στο 86', προκειμένου να σκοράρει και ο φορ, που το έχει ψυχολογική ανάγκη. Ο Αλεξάντερ Σόρλοθ επέστρεψε στο σπίτι γνωρίζοντας ότι έχει κάνει τη δουλειά του. 

Γερμανία: Πέρασε η Στουτγάρδη

Σε ό,τι αφορά το DFB Pokal, η Στουτγάρδη έγινε η πρώτη που πέρασε στα ημιτελικά, με το 1-0 επί της Άουγκσμπουργκ. Ο Δημήτρης Γιαννούλης έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, μάλιστα είδε την κίτρινη κάρτα στο 90+4'. 

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Ντένις Ούνταβ, στο 30'.