Τσιτσιπάς - Χρίκσπουρ 2-1: Σημαντική νίκη για την ψυχολογία και το νέο χτίσιμο του χαρακτήρα
Πέρασε στα προημιτελικά
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στα σκοινιά στην αναμέτρηση με τον Ταλόν Χρίκσπουρ, ωστόσο τον νίκησε 2-1 σετ (6-7 [5], 7-6 [6], 7-5) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά ATP500 στο Ρότερνταμ
![tsitsipas_xrikspour_roterdam](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-06/tsitsipas_xrikspour_roterdam.jpg)
Πολύ διαφορετική σε σχέση με το παιχνίδι τους για το τουρνουά ATP500 στο Ρότερνταμ ήταν η κατάσταση τη μία και μοναδική φορά που αντάμωσαν σε κορτ ο Στέφανος Τσιτσιπας και ο Ολλανδός Ταλόν Χρίκσπουρ. Επρόκειτο για τον τρίτο γύρο του Australian Open 2023, δηλαδή του Major που ο Έλληνας τενίστας έφτασε στον τελικό. Το νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης οπωσδήποτε δεν θα άφηνε, τότε, να του ξεγλιστρήσει αυτό το παιχνίδι με τον τρόπο που έγινε σε αυτήν την περίπτωση. Ο Τσιτσιπάς είναι οπωσδήποτε σε διαδικασία παλινόρθωσης και κομίζονται γλαύκες στην Αθήνα αν ειπώθει ότι το ίδιο πρόσωπο είναι διαφορετικός τενίστας σε σχέση με εκείνον προ διετίας.
Ωστόσο, ο νικητής δεν άλλαξε. Τότε ο Τσιτσιπάς νίκησε 3-0 σετ και πήρε το δεύτερο στο τάι μπρέικ, τώρα, 2-1 σετ, με επιστροφή από 1-0 εις βάρος του. Τα δύο πρώτα σετ πήγαν στο τάι μπρέικ, με τον Ολλανδό να κατακτά το πρώτο, 7-5, και τον Έλληνα τενίστα το δεύτερο, 8-6.
Επιπλέον, και παρά την ακροβασία, σε αυτήν την περίπτωση ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα. Στο τρίτο σετ ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε μπροστά με μπρέικ, αφού έσπασε το πρώτο σερβίς του αντιπάλου του. Το νούμερο 12 στην κατάταξη της ATP σέρβιρε στο 4-3, έβγαλε δύο μπρέικ πόιντς αλλά στην τρίτη ευκαιρία του ο Χρίκσπουρ τού έκανε το μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς είχε μπρέικ πόιντ αμέσως μετά, όμως ο Ολλανδός κράτησε το σερβίς του.
Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε με λοβ γκέιμ σε 5-5 και αμέσως μετά εκμεταλλεύτηκε τον έναν μπρέικ πόιντ που του δόθηκε, έσπασε το σερβίς του Ολλανδού, προηγήθηκε 6-5 και έφτασε στη νίκη με σκορ 7-5.
Ωστόσο, ο νικητής δεν άλλαξε. Τότε ο Τσιτσιπάς νίκησε 3-0 σετ και πήρε το δεύτερο στο τάι μπρέικ, τώρα, 2-1 σετ, με επιστροφή από 1-0 εις βάρος του. Τα δύο πρώτα σετ πήγαν στο τάι μπρέικ, με τον Ολλανδό να κατακτά το πρώτο, 7-5, και τον Έλληνα τενίστα το δεύτερο, 8-6.
Τσιτσιπας-Χρίκσπουρ: Οι νίκες κάνουν καλό
Κι ενώ, όπως έλεγε ο Ρικ Πιτίνο, "οι ήττες είναι σαν το λίπασμα, βρομούν αλλά κάνουν καλό", στην περίπτωση του Τσιτσιπά νίκες ακόμα και όπως αυτή επί του νούμερου 43 στην παγκόσμια κατάταξη, αποκτούν ιαματικό χαρακτήρα. Ο Τσιτσιπάς αναμφισβήτητα δουλεύει για να επιστρέψει και δεν αποτελεί το απόλυτο κριτήριο το αποτέλεσμα, ωστόσο οι νίκες δίνουν μία άλλη πνοή στην αύρα. Επιπλέον, επάναμυείται στην κουλτούρα της νίκης, η οποία δουλεύει γεγονικά, δηλαδή με ωμή βάση τις... νίκες.Επιπλέον, και παρά την ακροβασία, σε αυτήν την περίπτωση ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα. Στο τρίτο σετ ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε μπροστά με μπρέικ, αφού έσπασε το πρώτο σερβίς του αντιπάλου του. Το νούμερο 12 στην κατάταξη της ATP σέρβιρε στο 4-3, έβγαλε δύο μπρέικ πόιντς αλλά στην τρίτη ευκαιρία του ο Χρίκσπουρ τού έκανε το μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς είχε μπρέικ πόιντ αμέσως μετά, όμως ο Ολλανδός κράτησε το σερβίς του.
Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε με λοβ γκέιμ σε 5-5 και αμέσως μετά εκμεταλλεύτηκε τον έναν μπρέικ πόιντ που του δόθηκε, έσπασε το σερβίς του Ολλανδού, προηγήθηκε 6-5 και έφτασε στη νίκη με σκορ 7-5.