Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτοχος του τροπαίου του FA Cup, κοίταξε κατάματα τον αποκλεισμό στο παιχνίδι με τη Λέστερ. Ο Ρούουντ φαν Νίστελροϊ σταυρωνόταν από μέσα του και αναρωτιόταν "βρε λες;", αφού ήταν εκστατικό το σενάριο να φύγει με την πρόκριση από το "Ολντ Τράφορντ". Ο Ολλανδός τεχνικός των "αλεπούδων", εξάλλου, ήταν ο υπηρεσιακός της Γιουνάιτεντ μετά τον Έρικ τεν Χαγκ και πριν τον Ρούμπεν Αμορίμ

Οι "κόκκινοι διάβολοι" σώθηκαν στις καθυστερήσεις και όχι με όποιον κι όποιον, αλλά με τον ποδοσφαιριστή που πριν μερικές εβδομάδες άκουσε (ξανά) τα σχολιανά του για την ευκαιρία που έχασε στο "Άνφιλντ", στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ. 




Ο Χάρι Μαγκουάιρ, ωστόσο, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και με κεφαλιά χάρισε τη νίκη, 2-1, και την πρόκριση στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας στη Γιουνάιτεντ. 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ: Πήγαν να την... κάνουν

Η Λέστερ ήταν εκείνη που άνοιξε πρώτη το σκορ, στο 42', με τον Μπόμπι Ντεκόρντοβα-Ριντ. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων βρέθηκε στη μικρή περιοχή και εκμεταλλεύτηκε την καραμπόλα, για να διαρρήξει την εστία του Αντρέ Ονάνα.




Η Γιουνάιτεντ αντέδρασε, με τον Αμορίμ να βγάζει λαγό με... αφάνα από το καπέλο του. Στο 64' πέρασε στο παιχνίδι τον Τζόσουα Ζίρκζε και στο 68' ο Ολλανδός επιθετικός ισοφάρισε. Λίγο πριν, ο Κέιλεμπ Οκόλι είχε σώσει την ομάδα του, βγάζοντας την μπάλα από τη γραμμή σε πλασέ του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο.




Ο Αργεντινός έκανε όμως την ασίστ για την ισοφάριση. 




Η Γιουνάιτεντ πίεσε και η θαυμάσια εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο βρήκε τον Μαγκουάιρ μόνο του στο δεύτερο δοκάρι.