Παναθηναϊκός AKTOR: Ζήτησε την ακύρωση του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος - Αιχμηρό μήνυμα Γιαννακόπουλου για το θέμα με την ΚΕΔ της ΕΟΚ
Η κόντρα συνεχίζεται
Ο Παναθηναϊκός AKTOR με την προσφυγή που έκανε στο ΑΣΕΑΔ δικαιώθηκε για τη σύνθεση της ΚΕΔ που όρισε η ΕΟΚ και τις αλλαγές, καθώς αυτή ακυρώθηκε, ζήτησε την ακύρωση του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στέλνει αιχμηρό μήνυμα μέσω του προφίλ του στο Instagram
![giannakopoulos_panathinaikos_aktor](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-12/giannakopoulos_panathinaikos_aktor.jpg)
Ο Παναθηναϊκός AKTOR δικαιώθηκε και ακυρώθηκε η σύνθεση της ΚΕΔ που όρισε η ΕΟΚ, μέσω της προσφυγής που έκανε στο ΑΣΕΑΔ και της απόφασης που βγήκε, ενώ με ανακοίνωσή του ζήτησε την αναστολή των εγχώριων διοργανώσεων, μεταξύ άλλων και του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος, το οποίο ξεκινάει σήμερα (12/02). Μάλιστα, υπήρξε νωρίτερα και αιχμηρό μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μέσω του προφίλ του στο instagram.
Το θέμα που δημιουργήθηκε είναι μεγάλο, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να κάνει γνωστό πως πρέπει να μη διεξαχθεί καμία αναμέτρηση στις εγχώριες διοργανώσεις μέχρι να αλλάξει η σύνθεση στην ΚΕΔ της ΕΟΚ.
Ο Παναθηναϊκός AKTOR ζητάει αναστολή των εγχώριων διοργανώσεων
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού AKTOR:
Με την υπ’ αρ 22/12-2-2025 το Α.Σ.Ε.Α.Δ. έκανε δεκτή την προσφυγή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR κατά της από 11/10 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Κ. για τη συγκρότηση και ορισμό των μελών της Κ.Ε.Δ. Η προσφυγή ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι η ΚΕΔ είναι παράνομη, καθώς δεν υπήρξε διαφάνεια ως προς τα κριτήρια επιλογής προσώπων, δεν αιτιολογήθηκε η μείωση των μελών, ενώ δεν ορίστηκε καν θητεία!
Τη στιγμή αυτή πρέπει να ανασταλούν όλα μέχρι να δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης του Α.Σ.Ε.Α.Δ. αλλιώς τα πάντα θα είναι ακυρωτέα, αμφισβητήσιμα και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR θα τα προσβάλλει όλα πιστή στη νομιμότητα.
Η E.O.K. συγκάλεσε εσπευσμένα έκτακτο Δ.Σ. για σήμερα στις 15.00, προκειμένου να ορίσει νέα Κ.Ε.Δ. προσπαθώντας να νομιμοποιήσει την παρανομία. Ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Προμηθέα και της Μεγαρίδας διεξάγεται σήμερα στις 17.00, ενώ στις 20.15 γίνεται ο δεύτερος μεταξύ του Παναθηναϊκού AKTOR και του Περιστερίου και ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τους διαιτητές των αναμετρήσεων, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά.
Σας ενημερώνουμε πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR θα κινηθεί νομικά τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά απέναντι στο Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. εφόσον παρανομήσει εκ νέου.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία να πράξει τα αυτονόητα, αναστέλλοντας τη διεξαγωγή της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επικρατήσει η νομιμότητα στον χώρο της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.
Το αιχμηρό μήνυμα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Όσο για τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ανέφερε μέσω του προφίλ του στο instagram:
"Όλοι μάθαμε για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ από το πρωί, που κρίνει παράνομη την ΚΕΔ. Η ΕΟΚ, αντί να παραιτηθεί, γιατί πλέον είναι έκπτωτο το διοικητικό συμβούλιο ή έτσι θα έπρεπε να είναι, τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα κάνοντας με zoom Δ.Σ. της ΕΟΚ δύο ώρες πριν από τον πρώτο αγώνα του Final 8.
Που δείχνε, ότι και οι ίδιοι ξέρουν ότι έκαναν παρανομίες και οι ίδιοι ξέρουν ότι έχουν ξεφτιλιστεί. Πού είναι η πολιτική ηγεσία, πού είναι ο υπουργός Αθλητισμού, πού είναι η Γ.Γ. Αθλητισμού να κηρύξει έκπτωτο το Δ.Σ. της ΕΟΚ και να το αντικαταστήσει άμεσα; Πού είναι; Τους αγώνες μπορεί να καταφέρετε να τους κάνετε σήμερα, αλλά ότι θα φύγετε... θα φύγετε".