Το "μενού" των σημερινών (06/03) αθλητικών μεταδόσεων πέρα από την ευρωπαϊκή δράση σε Europa και Conference League περιλαμβάνει και τις σπουδαίες αναμετρήσεις που δεσπόζουν στην 28η αγωνιστική της Euroleague όπου τα βλέμματα όλων μαγνητίζει το σούπερ ντέρμπι του Παναθηναϊκού AKTOR με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ. Ξεχωρίζει και το Αρμάνι Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε καθώς και το Μπάγερν Μονάχου - Ερυθρός Αστέρας όπου αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πετρούσεφ.

Aπό εκεί και πέρα, την πρεμιέρα του κάνει το 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται  στο Άπελντοορν της Ολλανδίας, με τον Αντώνη Μέρλο να ρίχνεται πρώτος στη... μάχη στο άλμα εις ύψος στις 19:20 ώρα Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσουν η Αριάδνη Αδαμοπούλου στο επί κοντώ (20:05), η Κοραΐνη Κυριακοπούλου στα 1.500 μ. (20:10), η Ελισάβετ Πεσιρίδου, στον πρώτο της αγώνα στον κλειστό για φέτος στα 60 μ. εμπόδια (21:50) καθώς και ο Χρήστος Ρούμτσιος στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών (22:17).

Remake... τελικού της Euroleague ανάμεσα σε Παναθηναϊκό AKTOR και Ρεάλ Μαδρίτης

Με... άρωμα του περυσινού τελικού της Euroleague όπου ο Παναθηναϊκός AKTOR στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, οι "πράσινοι" υποδέχονται τους "μερένχες" στο ΟΑΚΑ για την 28η αγωνιστική, σ΄ένα παιχνίδι όπου χρειάστηκε να αλλάξει η ώρα λόγω του αγώνα του ποδοσφαιρικού τμήματος του "τριφυλλιού" με την Φιορεντίνα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θέλει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στους Μαδριλένους για να ανέβουν στο 18-10 και να ισοφαρίσει τη Φενέρμπαχτσε που βρίσκεται στην δεύτερη θέση ωστόσο για τη νίκη "καίγεται" και η "Βασίλισσα" καθώς σε μια προβληματική σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, βρίσκεται στην 10η θέση με ρεκόρ 14-13 και σε κάθε ματς το ροζ φύλλο αγώνα θεωρείται... χρυσάφι.

 Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση καθώς μετρά εννέα σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, είδε τον "bomber" της Κέντρικ Ναν να αναδεικνύεται MVP Φεβρουαρίου στη Euroleague, ενώ προέρχεται από τις επικρατήσεις της κόντρα σε Μαρούσι και Βιλερμπάν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ο Τούρκος τεχνικός μετρά τις... γνωστές απουσίες του και δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μάριους Γκριγκόνις, Ματίας Λεσόρ και Ομέρ Γιούρτσεβεν. Από την άλλη, η Ρεάλ θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ πλήρης δίχως να μετρά απώλειες.

"Θα είναι πολύ απαιτητικός ο αγώνας για μας. Αυτοί οι παίκτες με τέτοια καριέρα και προοπτική, μπροστά σε 20.000 φιλάθλους και απέναντι στην ομάδα από την οποία έχασαν πέρσι στον τελικό του Final Four θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.Έχουμε κι εμείς πολύ καλό ρόστερ όμως. Έχουμε κερδίσει στα εννέα τελευταία παιχνίδια, οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για να κερδίσουμε κι αυτόν τον αγώνα", δήλωσε μεταξύ άλλων ενόψει του ματς ο Αταμάν.


Αναλυτικά οι σημερινές (06/03) αθλητικές μεταδόσεις:

19:30 ΕΡΤ2 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 1η Ημέρα

21:30 Novasports Start Μπάγερν Μονάχου – Ερυθρός Αστέρας Euroleague

21:30 Novasports 5HD Αρμάνι Μιλάνο – Φενέρμπαχτσε Euroleague

21:30 Novasports 4HD Μπασκόνια – Ζαλγκίρις Κάουνας Euroleague

21:45 Novasports Prime Παναθηναϊκός AKTOR – Ρεάλ Μαδρίτης Euroleague

22:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2025 Ίντιαν Γουέλς