Το πιθανότερο είναι πως ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δεν ήθελε πολλά για να κάνει πως σκέφτεται την πρόταση για 64 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2030. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι, κυρίως σε ό,τι αφορά τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων, όσοι πιστοί προσέλθετε. Με βάση το ρεπορτάζ των "Times", ο αξιωματούχος Ιγνάσιο Αλόνσο "έριξε"... αυθόρμητα την πρόταση προς το τέλος του συμβουλίου της FIFA. 

Ασφαλώς, ο λόγος γίνεται για μια επετειακή συνάθροιση, αλλά η FIFA έχει εγκαθιδρύσει το "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού", ειδικά σε ό,τι αφορά τα συμφέροντά της

Παγκόσμιο Κύπελλο 2030: Τι αναφέρει το ρεπορτάζ των "Times" 

Το ρεπορτάζ των "Times" για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 αναφέρει τα εξής: "Μια πρόταση για ανάλυση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου 64 ομάδων για τον εορτασμό της επετείου 100 χρόνων από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2030 τέθηκε αυθόρμητα από ένα μέλος του Συμβουλίου της FIFA στην ημερήσιας διάταξης κοντά στο τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου της FIFA που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου. Η ιδέα αναγνωρίστηκε καθώς η FIFA έχει καθήκον να αναλύσει οποιαδήποτε πρόταση από ένα από τα μέλη του συμβουλίου της".