Ο Μιχάλης Μελής είναι ο νέος πρόεδρος της Basket League μετά τη σχετική ψηφοφορία όπου διεξήχθη. Ήταν ο "αντίπαλος" του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, ο οποίος ήταν πρόεδρος από το 2017.

Τη σεζόν 2016-17 ο Μιχάλης Μελής ήταν ξανά στον προεδρικό θώκο της Basket League. Στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο ήταν αντιπρόεδρος, θέση την οποία θα πάρει ο Γαλατσόπουλος στο νέο συμβούλιο.

Πως εξελίχθηκε η ψηφοφορία στη Basket League

Ο τέως αντιπρόεδρος του Κολοσσού πήρε 7 ψήφους, ενώ ο Γαλατσόπουλος πήρε μια λιγότερη κι έτσι αναδείχθηκε νικητής των εκλογών. Οι δύο υποψήφιοι έβγαλαν φωτογραφίες, όπου ανταλλάσσοντας χειραψία, όπου έδειξαν έτσι και το κλίμα στο οποίο έγιναν οι εκλογές, το οποίο δεν ήταν πολωμένο. 

Οι πρόεδροι του ΕΣΑΚΕ, που πλέον έχει μετονομαστεί σε Stoiximan GBL

  • Θεόδωρος Καρατζάς (1992-2001)
  • Μανώλης Παπακαλιάτης (2001-02)
  • Βασίλης Οικονομίδης (2002-12)
  • Γιώργος Χαλβατζάκης (2012-16)
  • Μιχάλης Μελής (2016-17)
  • Ευάγγελος Γαλατσόπουλος (2017 έως σήμερα)
  • Μιχάλης Μελής (2025-)



Basket League: Οι πρώτες δηλώσεις του Μελή

Ο Μιχάλης Μελής στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε πως στόχος του είναι η αναβάθμιση του μπάσκετ με μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα.

Αναλυτικά ο Μιχάλης Μελής δήλωσε:

“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς της ομάδας της GBL για την τιμή που μου έκαναν. Να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο για τα χρόνια της προσφοράς του στον σύνδεσμο.

Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη που έχεται μαζί με τη νθέση και θα δουλέψουμε σκληρά για να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη των ομάδων.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η GBL έχει κάνει βήματα μπροστά. Θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το ελληνικό μπάσκετ, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδά μας.

Τέλος, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε σοβαρές αλλαγές, δομικές, στο καταστατικό του συνδέσμου, που του χρόνου συμπληρώνει 35 χρόνια αν δεν κάνω λάθος, ώστε να καθιερώσουμε ένα πιο σύγχρονο μοντέλο διοίκησης, ανάλογο άλλων ευρωπαϊκών λιγκών. Θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα όμως όταν αυτά θα είναι αποφάσεις του Δ.Σ.
Προτεραιότητα είναι οι δομικές αλλαγές στο μοντέλο διοίκηση για να πάμε ένα βήμα μπροστά”.