Η ΕΠΟ "τρέχει" μια σειρά από θέμα με βάση την Εθνική Ελλάδος, αλλά και τις μικρότερες Εθνικές. Τη συμφωνία για την αγορά του προπονητικού κέντρου της Παιανίας, ακολούθησε αυτή με το Γιάννη Σαμαρά, ο οποίος είναι επικεφαλής ανάπτυξης των μικρών εθνικών ομάδων.

Ο Γιάννης Σαμαράς αρέσκεται να δουλεύει με νέα ταλέντα και κάτι ανάλογο έκανε στον ΟΦΗ. Εδώ και μερικούς μήνες εργάζεται στα μικρά κλιμάκια των Εθνικών ομάδων. Τώρα πλέον θα είναι επικεφαλής του προγράμματος "Αναγέννηση" που αφορά όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες.

Ο στόχος της ΕΠΟ και του Γιάννη Σαμαρά

Είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει βάση το Ολλανδικό μοντέλο, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Γιάννης Σαμαράς. Πλέον η δουλειά στις μικρές Εθνικές περνάει σε άλλο επίπεδο και δίνεται μεγάλη βάση, στο ιδιο επίπεδο με την Εθνική Ελλάδος.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Γιάννη Σαμαρά για να πει το “ναι” έπαιξε η παρουσία του Δημήτρη Παπαδόπουλου αφού οι δύο άντρες διατηρούν άριστες σχέσεις και ήδη έχουν συνεργαστεί σε πολύ καλό επίπεδο, δίνοντας την προοπτική για τη δημιουργία και τον επαναπρογραμματισμό του αναπτυξιακού πρότζεκτ των Εθνικών Ομάδων.

Η απόγαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την πρόσληψη του Γιάννη Σαμαρά αναφέρει: "Να συναφθεί σύμβαση με τον κ. Γιάννη Σαμαρά ως υπεύθυνου του προγράμματος «Αναγέννηση», καθώς και υπεύθυνου μεθοδολογίας προπόνησης των Εθνικών Ομάδων Κ-14, Κ-15, Κ-16".