Ολυμπιακός, μεταγραφές: Νέο σούπερ ταλέντο ετοιμάζεται να βάλει στην ακαδημία του - Αυτός είναι ο Έρικ Χάμζα
Έχει μαγικό αριστερό πόδι
Ο Ολυμπιακός τσεκάρει χρόνια τώρα τον 17χρονο Έρικ Χάμζα, ο οποίος αγωνίζεται στην Ελλάς Σύρου και όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι θα περάσει τις πύλες του Ρέντη με τις προδιαγραφές του να είναι εξαιρετικές.

Ο Ολυμπιακός έχει... μάτια σε όλη την Ελλάδα και δεν αφήνει κανένα ταλέντο που να μην το τσεκάρει, κάτι που έκανε και με τον Έρικ Χάμζα. 17χρονος μεσοεπιθετικός, με το μαγικό αριστερό πόδι, αγωνίζεται στη Γ' Εθνική με την Ελλάς Σύρου και είναι εκ των πρωταγωνιστών της στην πορεία προς την άνοδο στη Super League 2.
Ο Ολυμπιακός τσεκάρει τον Χάμζα από το 2022 μετά από έναν αγώνα που είχε δώσει με την ομάδα της ακαδημίας "Κανονιέρηδες" της Σύρου, η οποία έχει ενταχθεί στο δίκτυο σχολών της Βαλένθια, απέναντι στην Κ15 των "ερυθρόλευκων".
Στα μέσα της περσινής σεζόν μετακόμισε στη Βαλένθια για να συνεχίσει την εξέλιξη του, παίζοντας μέχρι και στη δεύτερη ομάδα. Ωστόσο δεν ήθελε να μείνει άλλο μακριά από τον τόπο του και τους γονείς του και το Νοέμβριο γύρισε στη Σύρο και πήρε μεταγραφή στην Ελλάς Σύρου, με τη μορφή του δανεισμού. Ωστόσο το καλοκαίρι ολοκληρώνεται η σύμβαση που είχε με τη Βαλένθια και μπορεί να πάει σε ομάδα της αρεσκείας του.

Ο Ολυμπιακός και ο μάνατζερ του Χάμζα
Κάπου εδώ μπαίνει ο Ολυμπιακός, όπου από τη Σύρο πλέον αναφέρεται πως έχει δώσει τα χέρια με την πλευρά του 17χρονου μεσοεπιθετικού και από το καλοκαίρι θα περάσει τις πύλες του Ρέντη. Σημαντικό και το γεγονός πως ο Χάμζα έχει ενταχθεί στο μανατζερικο γραφειο "OIS", η οποία ανήκει στον Γιώργο Πάνου. Πρόκειται για τον ατζέντη του Χαράλαμπου Κωστούλα και άλλων νεαρών παικτών του Ολυμπιακου και φυσικά έγινε γνωστός μέσω του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του οποίου παραμένει εκπρόσωπος. Ο Πάνου έχει καλές σχέσεις με τους "ερυθρόλευκους".

Ολυμπιακός: Η επιλογή της Εθνικής Ελλάδος από τον Χάμζα
Όσο για τον Έρικ Χάμζα ξεκίνησε ως χαφ και πλέον παίζει περισσότερο ως 8άρι, αλλά και ως 10άρι, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ. Έχει κληθεί στην Εθνική Κ19 από τον Βαγγέλη Μόρα για δύο φιλικά με τη Σερβία. Πριν από ένα χρόνο κλήθηκε και στην Εθνική Αλβανίας για προπονήσεις. Ωστόσο έκανε την επιλογή του και θέλει να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος.
Ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο φάκελο παρακολουθήσεων του 17χρονου άσου και πήρε την απόφαση να ασχοληθεί πιο ενεργά βλέποντας τον και φέτος στα ματς της Γ' Εθνικής με την Ελλάς Σύρου.