Ο Εμμανουήλ Καραλής εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, για το άλμα επί κοντώ, με την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια του Αμερικανού Σαμ Κέντρικς, στα 6μ. Ο Έλληνας άλτης ήταν τόσο καλά, που άφησε αυτό το ύψος και πήγε στα 6,05μ. Με τον πήχη σε αυτό το ύψος, εξάλλου, ξεκίνησε τη δική του πορεία προς το χρυσό μετάλλιο ο Αρμάντ Ντουπλάντις. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d8msovjnhtex)
Ο Έλληνας άλτης έκανε τον τελειότερο αγώνα που έχει γίνει ποτέ από συμπατριώτη του σε αλτικό αγώνισμα. Πέντε άλματα μέχρι και τα 6,05μ., όλα άψογα. Με το τελευταίο έγραψε νέα σημείωσε με ανεξίτηλη μελάνη, αφού έκανε την έβδομη κατάρριψη πανελλήνιου ρεκόρ στον κλειστό μέσα στο 2025. 

Εμμανουήλ Καραλής: Το άγχος του Ντουπλάντις 

Ο Ντουπλάντις πέρασε τα 6,05μ., όμως το επιτυχημένο άλμα του Καραλή στο ίδιο ύψος τού έβαλε πίεση. Ο Σουηδός, λοιπόν, απέτυχε στην πρώτη προσπάθειά του στα 6,10μ. και ο Καραλής τον κοψοχόλιασε, μια και δεν πέρασε το συγκεκριμένο ύψος οριακά. Όμως το είχε. Με τα 6,05μ., πάντως, ο Καραλής πέτυχε την έβδομη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο άλμα επί κοντώ.