NBA: Μπουλς και Λέικερς χάρισαν το πιο... παλαβό φινάλε που έχετε δει σε αγώνα μπάσκετ!
Η ανατροπή της... χρονιάς στο Σικάγο
Δεν... ξανάγινε τέτοιο φινάλε στο NBA... Οι Μπουλς αν και ήταν πίσω στο σκορ 12 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, πέτυχαν τρία τρίποντα και μ' ένα ασύλληπτο buzzer-beater του Τζος Γκίντι από το κέντρο έριξαν στο... καναβάτσο τους Λέικερς

GOODNIGHT BULLS FANS ❤️ pic.twitter.com/wGIKzclvyJ
— Chicago Bulls (@chicagobulls) March 28, 2025
H ανατροπή της... χρονιάς στο NBA έχει το αδιανόητο φινάλε στο Μπουλς - Λέικερς
Μάρτυρας μιας απίθανης ανατροπής στο NBA έγινε όποιος παρακολούθησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/3) τη "μάχη" των Μπουλς με τους Λέικερς. Τυχερός σίγουρα όποιος βρέθηκε στο γήπεδο που είδε να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του το πόσο "τρελό" μπορεί να γίνει ένα φινάλε στο μπάσκετ και πως ένα χαμένο παιχνίδι μπορεί να καταλήξει σε νίκη η οποία για να έρθει ωστόσο χρειάστηκε να γίνουν πράγματα και... θαύματα!The final 12.6 seconds of Bulls-Lakers 🤯 pic.twitter.com/ahMIjnwxby
— Chicago Bulls (@chicagobulls) March 28, 2025
Η ομάδα του Λος Άντζελες ήταν μπροστά στο σκορ με 110-115 κι ενώ στο χρονόμετρο απέμεναν 12 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Ακολούθησαν τα απίστευτα! Αρχικά ο Πάτρικ Γουίλιαμς ευστόχησε σε τρίποντο και μείωσε σε 113-115. Στη συνέχεια, ο Γκίντι έκλεψε τη μπάλα στην επαναφορά που έκανε ο Λεμπρόν Τζέιμς, μοίρασε στον Κόμπι Γουάιτ ο οποίος με τεράστιο τρίποντο έγραψε το 116-115.
Παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι δεν "παράτησαν" το ματς και με λέι-απ του Όστιν Ριβς πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με 117-116. Το φινάλε επιφύλασσε κάτι το μοναδικό. Ο Γκίντι λες και φορούσε μια... κάπα σούπερ ήρωα, πήρε τη μπάλα και επιχείρησε σουτ από το κέντρο. Και δικαιώθηκε! Η μπάλα κατέληξε στο καλάθι και με αυτό το ασύλληπτο buzzer-beater η νίκη κατέληξε στους Μπουλς μέσα σ΄ένα γήπεδο που επικρατούσε... πανζρουρλισμός!

Μάλιστα, ο Γκίντι ήταν και ο κορυφαίος για τους Μπουλς-που βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 33-40 που τους βρίσκει στην 9η θέση της Ανατολής-αφού πέρα από το νικητήριο καλάθι που θα μνημονεύεται για καιρό, σημείωσε απολαυστικό triple-double με 25 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του στο σκοράρισμα ο Γουάιτ με 26 πόντους και 5/10 τρίποντα, ενώ στους 21 πόντους σταμάτησε ο Κέβιν Χέρτερ.
Οι Λέικερς που θα τους πάρει κάποιες ώρες ίσως και μέρες για να... συνέλθουν από το απίστευτο πατατράκ που έπαθαν στο Σικάγο όπου ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και με 18 πόντους διαφορά, ενώ ήταν και στο +13 πέντε λεπτά πριν τη λήξη, με την ήττα τους αυτή υποχώρησαν στο 44-29, ισοβαθμούν με τους Γκρίζλις, ενώ έχουν πλέον "γκρεμιστεί" στην πέμπτη θέση της Δυτικής Περιφέρειας.
Στο Σικάγο πρώτος σκόρερ για τους "λιμνάνθρωπους" ήταν ο Όστιν Ριβς που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 30 πόντους, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς αν και πέτυχε double-double με 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ είχε 8/22 σουτ σε μια όχι και τόσο ιδανική βραδιά σε ότι αφορά την ευστοχία. 19 πόντους μέτρησε ο Τζάκσον Χέιζ, ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν "διψήφιος" με 17 πόντους και 12 ασίστ αλλά με 8/20 σουτ.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-22, 58-59, 75-91, 119-117
Κρατούν δυνάμεις για τα playoffs του NBA οι πρωτοπόροι Καβαλίερς και Θάντερ
Mε... σβηστές τις μηχανές ενόψει των playoffs του NBA, οι Καβαλίερς πάτησαν όσο έπρεπε το γκάζι για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με 124-116 κόντρα στους Σπερς, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 59-14 και συνεχίζουν να φιγουράρουν άνετοι και ωραίοι στην κορυφή της Ανατολής. Από την άλλη, το Σαν Άντόνιο υποχώρησε στο 31-41 και βρίσκεται μια... ανάσα από τους Μπλέιζερς στην Δύση όντας στην 13η θέση.Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές-που έδωσαν ανάσες σε Μόμπλι και Ζερόμ-ήταν ο Τζάρετ Άλεν που σημείωσε πληθωρικό double-double με 29 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ κοντά σε απόδοση ήταν και ο "διψήφιος" Ντόνοβαν Μίτσελ με 25 πόντους και 14 ασίστ. Για τους Σπερς που προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς τον Γουεμπανιάμα, ξεχώρισε τόσο ο Στεφόν Καστλ με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ, όσο και ο Βάσελ με 22 πόντους και ο Τζόνσον με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από την άλλη, οι πρωτοπόροι της Δύσης, Θάντερ συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους στο παρκέ, νίκησαν άνετα με 125-104 τους Μέμφις Γκρίζλις, ανέβηκαν στο 61-12 και παρελαύνουν στην κορυφή στην οποία και θα παραμείνουν με άνεση μέχρι το φινάλε της regural season του NBA. Η Οκλαχόμα Σίτι είχε τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ ξανά σε δαιμονιώδη κατάσταση με 37 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ double-double έκανε ο Χάρτενσταϊν με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για τους Σπερς, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζάκσον Τζούνιορ με 27 πόντους, ενώ "έλαμψε" και ο Πίπεν με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA:
Καβαλίερς - Σπερς 124-116
Γουίζαρντς - Πέισερς 109-162
Μάτζικ - Μάβερικς 92-101
Χιτ - Χοκς 122-112
Μπουλς - Λέικερς 119-117
Θάντερ - Γκρίζλις 125-104
Τζαζ - Ρόκετς 110-121
Κινγκς - Μπλέιζερς 128-107
