Προ ημερών ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ και ο Γενικός Γραμματέρας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής άναψαν... φωτιές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με την αποκάλυψή ότι στα πλάνα τους είναι η δημιουργία μιας νέας λίγκας στην Ευρώπη, με το αρχικό σκεπτικό τους να περιλαμβάνει τη συμμετοχή 16 ομάδων με ενδεχόμενο 12 μόνιμων και 4 που θα κέρδιζαν κάθε χρόνο πρόσβαση.

Όπως ήταν λογικό και... επόμενο, η είδηση αυτή έγινε παντού πρώτο θέμα και ουκ ολίγοι έσπευσαν να πάρουν δημόσια θέση. Ένας από αυτούς και ο Βόσνιος σέντερ των Σάρλοτ Χόρνετς, Γιουσούφ Nούρκιτς που εξέφρασε την άποψή του βάζοντας παράλληλα στην κουβέντα την Euroleague για την οποία μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

Ο Γιουσούφ Νούρκιτς έδωσε τα... φόντα του για NBA, FIBA και Euroleague

Το λεγόμενο "NBA Europe" το βλέπει με καλό... μάτι ο Γιουσούφ Νούρκιτς καθώς θεωρεί ότι οι παίκτες θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες και την ελευθερία να επιλέξουν τις ομάδες τους, δηλώνοντας στη "Mundo Deportivo" ότι πρόκειται για μια πολύ καλή λίγκα η οποία ευελπιστεί να μην κάνει την Euroleague να εξαφανιστεί αλλά να είναι ίση. "Ελπίζω ότι μπορούν να συνυπάρξουν", σχολίασε.

Μάλιστα, ο 30χρονος ψηλός των Σάρλοτ Χόρνετς ευελπιστεί ότι θα γίνει εντέλει κάτι καλό που θα δουλέψει για το μπάσκετ και τους παίκτες, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Euroleague της οποίας δηλώνει μεγάλος οπαδός και θεατής χαρακτηρίζοντάς την ως σπουδαία διοργάνωση με εξαιρετικές ατμόσφαιρες και δικούς της κανόνες.


Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξή του ο Γιουσούφ Νούρκιτς:


Για το NBA Europe: "Νομίζω ότι είναι σπουδαίο πράγμα. Θα δώσει στους παίκτες περισσότερες ευκαιρίες και ελευθερία να επιλέξουν τις ομάδες τους. Και νομίζω ότι μόλις έρθει το NBA όλοι θα έπρεπε να έχουν σεβασμό, επειδή ξέρουμε πώς οι άνθρωποι εδώ στο NBA και ο Άνταμ Σίλβερ ενώνουν τα πράγματα. Νομίζω ότι θα είναι μία πολύ καλή λίγκα.

Ελπίζω ότι δεν θα κάνει την Euroleague να εξαφανιστεί, επειδή είναι μία σπουδαία διοργάνωση και υπάρχουν εξαιρετικές ατμόσφαιρες. Όλοι αγαπούν την EuroLeague και είμαι μεγάλος οπαδός. Την παρακολουθώ και ελπίζω η FIBA και το NBA μπορούν να βρουν μία λίγκα, που θα είναι πραγματικά ίση με την Euroleague. Αυτός είναι ο στόχος".

Για τον αν βλέπει οι δύο λίγκες να συνυπάρχουν: "Το βλέπω. Δεν ξέρω. Νιώθω ότι η Euroleague αυτή τη στιγμή έχει τους δικούς της κανόνες. Αλλά ελπίζω ότι μπορούν να συνυπάρξουν. Ελπίζω να κάνουν κάτι καλό, που δουλεύει για το μπάσκετ και τους παίκτες, επειδή όλοι θέλουν μπασκετμπολίστες υψηλής ποιότητας. Και νομίζω ότι έτσι μπορούν να το κάνουν να δουλέψει ναι. Θα δούμε".