Ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε μπροστά του την μεγάλη πρόκληση να "χτίσει" μια ομάδα, ικανή να πανηγυρίσει στο τέλος της φετινής σεζόν την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΛ έδειξε από το ξεκίνημά της στη φετινή Super League 2 την "δίψα" της να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία και το όνειρο πήρε σάρκα και οστά στη Χαλάστρα."Ψάξαμε πολύ και δεν βρήκαμε άλλη ομάδα που να έχει πετύχει το αήττητο σε άνοδο από τη Β’ στη μεγαλύτερη κατηγορία. Ευχή μας είναι να το πετύχουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια", δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.


Τα... κατορθώματα ανόδων του Βοσνιάδη με ΑΕΛ και ακόμη τέσσερις ομάδες

Ο Αλέκος Βοσνιάδης μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως... μαέστρος και σπεσιαλίστας του είδους σε ότι αφορά την άνοδο μιας ομάδας στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο "αρχιτέκτονας" της επιτυχίας οδήγησε την ΑΕΛ στον θρίμαβο και την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από 1.429 ημέρες. Πήρε τη σκυτάλη από τον Παύλο Δερμιτζάκη στις 18 Σεπτεμβρίου του 2024 και έκτοτε έκανε το όνειρο πραγματικότητα.

Μετά και από την άνοδο της ΑΕΛ στη Super League, ο πολύπειρος τεχνικός μετρά στο παλμαρέ του πέντε ανόδους με πέντε διαφορετικές ομάδες. Συγκεκριμένα, έδωσε το πρώτο... δείγμα του τη σεζόν 2012/13 στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης, ακολούθησε ο Βόλος το 2014, η Κέρκυρα το 2016, ενώ τη σεζόν 2023/24 οδήγησε την Athens Kallithea στην πρώτη κατηγορία μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

Το κλίμα στις τάξεις των "βυσσινί" είναι ιδιαίτερα πανηγυρικό, παίκτες και τεχνικό τιμ αποθεώθηκαν από τους οπαδούς της ομάδας στο γήπεδο του Καμπανιακού και μαζί με τον κόσμο τους έγιναν... ένα πανηγυρίζοντας έξαλλα την άνοδο. Φυσικά, το πάρτι μεταφέρθηκε και στα αποδυτήρια!

party-apoduthria


Βοσνιάδης: "Κάναμε μια υπέροχη χρονιά, να δουν όλοι την ομάδα που ονειρεύονται"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέκος Βοσνιάδης μετά την άνοδο της ΑΕΛ: "Ένα τεράστιο πρωτάθλημα, με μια μεγάλη ομάδα. Να το χαρεί πολύ ο κόσμος, να το χαρούν και οι δύο ιδιοκτήτες, οι αδερφοί Νταβέλη. Ο Ευριπίδης Ζιμπανάκος που μας στήριξε και μας οδήγησε εδώ, όλα τα παιδιά που είναι κοντά στην ομάδα. Η ομάδα επιστρέφει μετά από χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Εύχομαι να παρθούν σωστές αποφάσεις, ώστε να εδραιωθεί σε αυτή την κατηγορία και να δουν όλοι την ομάδα που ονειρεύονται".

Για το που αφιερώνει το πρωτάθλημα: "Πέρα από την οικογένεια, όταν κατακτώ ένα πρωτάθλημα, το αφιερώνω πάντα στον Παύλο Μυροφορίδη. Και θα συνεχίσω να το κάνω κάθε φορά που θα κατακτούμε κάτι. Όσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε από εδώ και πέρα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στο τεχνικό τιμ, στο σταφ. Κάναμε μια υπέροχη χρονιά.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d8zhund3e6bd)

Θέλουμε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές να διατηρήσουμε το αήττητο. Ψάξαμε πολύ και δεν βρήκαμε άλλη ομάδα που να έχει πετύχει το αήττητο σε άνοδο από τη Β’ στη μεγαλύτερη κατηγορία. Ευχή μας είναι να το πετύχουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια".

Για την επόμενη ημέρα του ίδιου στην ομάδα: "Υπάρχουν κάποια πράγματα στο μυαλό μας, θα τα ανακοινώσουμε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα".