Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι Έλληνες του εξωτερικού, της Πολωνίας στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού ο "on fire" Ευθύμης Κουλούρης σκόραρε ξανά στην Πολωνία, και όχι απλώς μία φορά. Με τρία γκολ κόντρα στην Κατοβίτσε, οδήγησε την Πογκόν σε άνετη νίκη με 4-0 και έφτασε τα 20 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα της Ekstraklasa. Βασικός και ο Κούτρης.

Ο Κουλούρης βάζει... φωτιά στα δίχτυα στην Πολωνία

Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε το τρίτο του χατ τρικ για τη σεζόν και δείχνει ασταμάτητος στην πορεία του προς την κορυφή των σκόρερ. Άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με εύστοχο πέναλτι, διπλασίασε τα τέρματά του στο 49’ με δύσκολο τελείωμα στον αέρα και ολοκλήρωσε την παράστασή του στο 87’, με ιδανικό πλασέ για το τελικό 4-0. Με αυτή την εμφάνιση, άφησε τέσσερα γκολ πίσω του τον Κέλμαν της Κρακόβια.

Αναλυτικά η λίστα των σκόρερ:

  1. Ευθύμης Κουλούρης (Πογκόν) – 20 γκολ / 1 ασίστ
  2. Μπέντζαμιν Κέλμαν (Κρακόβια) – 16 γκολ / 7 ασίστ
  3. Μίκαελ Ίσακ (Λεχ Πόζναν) – 16 γκολ / 4 ασίστ
  4. Χεσούς Ίμαθ (Γιαγκελόνια) – 14 γκολ / 5 ασίστ
  5. Σάμουελ Μρας (Μότορ Λούμπλιν) – 13 γκολ / 4 ασίστ
  6. Λουίς Ρόκα (Ρακόφ) – 11 γκολ / 2 ασίστ
  7. Φρέντρικ Μπρουνές (Ρακόφ) – 10 γκολ / 0 ασίστ
  8. Αντρέ Σόουζα (Λεχ Πόζναν) – 9 γκολ / 5 ασίστ
  9. Έρικ Νταλμάου (Κορόνα Κιέλτσε) – 9 γκολ / 2 ασίστ
  10. Ίβο Ρόντιτς (Βίντζεβ Λοτζ) – 9 γκολ / 2 ασίστ

Έλληνες του εξωτερικού: Βασικός και ο Κούτρης στην ευρεία νίκη της Πογκόν

Πέρα από τον Κουλούρη, και ο Λεονάρντο Κούτρης βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Πογκόν, καταγράφοντας ακόμα μία θετική εμφάνιση. Οι δύο Έλληνες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρό "παρών" στο εξωτερικό, ενισχύοντας την ομάδα τους σε μια σεζόν γεμάτη φιλοδοξίες.

Η Πογκόν είναι 4η με 47 βαθμούς και κυνηγά την Γιαγκελόνια στην τρίτη θέση (52β.) για να την προσπεράσει και να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League.

Δείτε τα γκολ που σημείωσε ο Κουλούρης: