
Χάποελ Τελ Αβίβ – Γκραν Κανάρια 74-65: Πρώτο βήμα τίτλου για την ομάδα του Ιτούδη στους τελικούς του EuroCup
Έτοιμη να σηκώσει... κούπα
Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του EuroCup έκανε η Χάποελ Τελ Αβίβ του Δημήτρη Ιτούδη, καθώς επικράτησε της Γκραν Κανάρια με σκορ 74-65 στη Βουλγαρία, στον πρώτο τελικό, ενώ αν επικρατήσει και στο επόμενο ματς, θα κατακτήσει το τρόπαιο.
Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του EuroCup έκανε η Χάποελ Τελ Αβίβ του Δημήτρη Ιτούδη, καθώς επικράτησε της Γκραν Κανάρια με σκορ 74-65 στη Βουλγαρία, στο πρώτο ματς της σειράς των τελικών. Σε περίπτωση που στο επόμενο ματς η Χάποελ αναδειχθεί ξανά νικήτρια, θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.
Συνεχείς εναλλαγές στο σκορ στο α' μέρος
Η Χάποελ Τελ Αβίβ και η Γκραν Κανάρια έδωσαν σκληρή μάχη στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου τελικού του EuroCup, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να προηγείται 39-36 στο φινάλε των πρώτων 20 λεπτών. Η αναμέτρηση διεξήχθη σε ουδέτερη έδρα, στη Βουλγαρία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με υψηλό ρυθμό και διαρκείς εναλλαγές στο σκορ, με τη Χάποελ να εμφανίζεται πιο αποτελεσματική στην επίθεση και να προηγείται με 22-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
39-36 at halftime!
— BKT EuroCup (@EuroCup) April 8, 2025
Who's winning it in the second half?#RoadToGreatness pic.twitter.com/Pvv1t8xuZ9
Η Γκραν Κανάρια αντέδρασε στο δεύτερο δεκάλεπτο, βρήκε λύσεις κοντά στο καλάθι και ισορρόπησε το ματς, όμως οι Ισραηλινοί –υπό τις οδηγίες του Έλληνα προπονητή τους– διατήρησαν ένα ελαφρύ προβάδισμα. Πρώτος σκόρερ για τη Χάποελ στο ημίχρονο ήταν ο Μπλέικνι με 12 πόντους, ενώ για την Γκραν Κανάρια ο Αλμπισί με 8.
Blakeney puts Conditt on a poster! 🚨😱#MagicMoments I @HapoelTLVBC pic.twitter.com/i5B4DrDHKn
— BKT EuroCup (@EuroCup) April 8, 2025
Χάποελ Τελ Αβίβ-Γκραν Κανάρια: Ανέλαβε... δράση στο β' μέρος ο Μότλεϊ
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μότλεϊ πήρε το... όπλο του και με 8 συνεχόμενους πόντους έστειλε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο +9 από την Γκραν Κανάρια. Οι Ισραηλινοί ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, με αποτέλεσμα να πάνε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 60-50.
10 point lead for @HapoelTLVBC at the end of the third quarter!#RoadToGreatness pic.twitter.com/rDRpLMWpRf
— BKT EuroCup (@EuroCup) April 8, 2025
Η κατάσταση συνέχισε να... ξεφεύγει για την Γκραν Κανάρια, η οποία στα μισά της τελευταίας περιόδου έφτασε σε σημείο να βρίσκεται πίσω στο σκορ ακόμα και με 15 πόντους, δείχνοντας πως δεν μπορεί να αντιδράσει στο επιθετικό κρεσέντο των τυπικά γηπεδούχων. Το μόνο που κατάφερε η Γκραν Κανάρια ήταν να μειώσει, με τους Ισραηλινούς τελικά να παίρνουν τη νίκη με 74-65.
Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στις 11 Απριλίου για το δεύτερο ματς στην έδρα της Γκραν Κανάρια. Αν η Χάποελ κάνει το 2-0 κατακτά τον τίτλο, αν όχι, τότε πάμε σε τρίτο παιχνίδι που θα γίνει στις 16 Απριλίου στη Βουλγαρία.