
Μπαρτσελόνα - Ντόρτμουντ 4-0: Ο νέος Μέσι λέγεται Γιαμάλ και η Ευρώπη τον χαζεύει!
Συναρπαστικό το ματς στη Βαρκελώνη
Η Μπαρτσελόνα διέλυσε 4-0 την Ντόρτμουντ, με σκόρερ τους Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Γιαμάλ για να κλείσει, ουσιαστικά, θέση στα ημιτελικά του Champions League.
Η Μπαρτσελόνα έδειξε και στην Ντόρτμουντ την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος καθώς τη διέλυσε με 4-0 στην πρώτη τους κόντρα για τα προημιτελικά του Champions League. Τα γκολ των Ραφίνια, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (δις), Λαμίν Γιαμάλ έδωσαν ουσιαστικά την πρόκριση στην ομάδα του Χάνσι Φλικ, με τη ρεβάνς, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, να μοιάζει τυπική διαδικασία.
Εντυπωσιακή η εικόνα στις εξέδρες από τους φίλους των Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ
Εξαιρετική η ατμόσφαιρα στο "Μονζουίκ", το οποίο χρησιμοποιεί σαν έδρα η Μπαρτσελόνα καθώς οι εργασίες ανακατασκευής στο "Καμπ Νου" θα ολοκληρωθούν το επόμενο έτος.
Τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Ντόρτμουντ έχουν την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά να υπήρξε ένταση. Η ταχύτητα, το πρέσινγκ και η επιθετική άμυνα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά. Βέβαια οι "μπλαουγκράνα" πήγαν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και στα πρώτα λεπτά δημιούργησαν φάσεις για να σκοράρουν.
Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε της Ντόρτμουντ με τον Ραφίνια
Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς Μπαρτσελόνα και στο 26' έκανε ο 1-0, με τον Ραφίνια να "κλέβει" το γκολ από τον Κουμπαρσί.
Οι χαμένες ευκαιρίες της Ντόρτμουντ στο πρώτο ημίχρονο
Το παιχνίδι ήταν ανοικτό στην πορεία με την Ντόρτμουντ να χάνει τεράστια ευκαιρία με τον Γκιρασί στο 36'.
Προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες.
Δεύτερο γκολ η Μπαρτσελόνα με σκόρερ τον Λεβαντόφσκι
Η Μπαρτσελόνα έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο καθώς μετά από ασίστ - κεφαλιά του Ραφίνια στο 48' ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε το 2-0.
Πήρε φόρα ο Λεβαντόφσκι, 3-0 η Μπαρτσελόνα
Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα κάπως έπεσε, αλλά από το 60'΄και μετά βρήκε ξανά τη... ζωντάνια του με την Μπαρτσελόνα να χάνει ευκαιρίες για να βάλει κι άλλα γκολ. Για να έρθει στο 67', σε μια ακόμα τρομερή συνεργασία των "μπλαουγκράνα", να έρθει ο Λεβαντόφσκι και να κάνει το 3-0.
Ασταμάτητη η Μπάρτσελόνα, έβαλε και 4ο γκολ με τον Γιαμάλ
Ηταν δεδομένο πως δεν θα τελείωνε το πάρτι και στο 77' ο Λαμίν Γιαμάλ βρήκε δίχτυα για να κάνει το 4-0 για τους... διαστημικούς φέτος Καταλανούς.