Παράταση στην αγωνία του... Ολυμπιακού έδωσε η Μπόντο Γκλιμτ, μετά την επικράτησή της με σκορ 2-0 επί της Λάτσιο στη Νορβηγία, στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Europa League. Οι "ερυθρόλευκοι" περίμεναν ισοπαλία ή ήττα της Μπόντο η οποία θα σήμαινε κάτι παραπάνω από... μισή πρόκριση στο League Phase του Champions League την επόμενη σεζόν.

Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να ταξιδέψει στα... αστέρια

Ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα της Super League, κάτι στο οποίο βρίσκεται πολύ κοντά, θα βρεθεί απευθείας στη League Phase του Champions League της επόμενης σεζόν εκτός κι αν: Κατακτήσουν το Champions League Ντόρτμουντ ή Άστον Βίλα (δέχθηκαν 4 και 3 γκολ αντίστοιχα), ή η Μπόντο Γκλιμτ κάνει 3/3 νίκες στα επόμενα ματς και στον τελικό χάσει το τρόπαιο στα πέναλτι. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο σενάριο, ωστόσο, όσο κερδίζει προσθέτει... άγχος στον Ολυμπιακό.

Κυριαρχία της Μπόντο επί της Λάτσιο και προβάδισμα ημιτελικών

Στο πρώτο ημίχρονο, η Μπόντο Γκλιμτ ήταν ανώτερη στο ματς και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Χάουγκε πλάσαρε από τα αριστερά εντός περιοχής, με τον Χρήστο Μανδά να πέφτει χαμηλά στη γωνία του και να τού λέει ένα μεγαλοπρεπές "όχι".

Οι Νορβηγοί απείλησαν ξανά στο 15', αφού ο Έβιεν μετά από ωραίο κατέβασμα της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και στρώσιμο της μπάλας στον Χάουγκε, είδε τον τελευταίο να πλασάρει άουτ χαραμίζοντας σπουδαία ευκαιρία, με τους Ιταλούς να δείχνουν πως δυσκολεύονταν στο πλαστικό τερέν του "Ασπμίρα".

Η Μπόντο... άγχωσε τον Χρήστο Μανδά και στο 32'. Ο Σάλτνες γύρισε την μπάλα χαμηλά μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπλόμπεργκ έκανε κακό τελείωμα και την έστειλε μακριά εκτός εστίας.

Το ημίχρονο "έκλεισε" με ακόμα μια ευκαιρία για τους Νορβηγούς, με τον Έβιεν να "σπάει" στον Μπεργκ μέσα στην περιοχή αλλά αυτός να αστοχεί από πολύ καλή θέση.

Σέντρα και... γκολ στο δεύτερο ημίχρονο

Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος η Μπόντο, το έκανε με την έναρξη του δεύτερου. Ο Μπλόμπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας στα όρια της περιοχής, έπαιξε κάθετα για τον Σάλτνες ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0.

Στο 60' λίγο έλειψε οι Νορβηγοί να κάνουν το 2-0, αλλά ο Χάουγκε αστόχησε από κοντινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Τελικά η Μπόντο βρήκε και δεύτερο τέρμα στο ματς, όταν ο Χάουγκε μετά από ωραία ενέργεια πέρασε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή για τον Σάλτνες, με τον 32χρονο να νικά τον Μανδά για το 2-0.

Η Μπόντο είχε ευκαιρίες να πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ, ωστόσο, ο Χρήστος Μανδάς έκανε μερικές απίθανες επεμβάσεις οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στη Λάτσιο να ελπίζει για ανατροπή στη ρεβάνς.