
Παναθηναϊκός, μεταγραφές: "Φλερτάρει" με Λυκογιάννη για τη θέση του αριστερού μπακ
Ενόψει καλοκαιριού
Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνάς του το καλοκαίρι με τον Μπάμπη Λυκογιάννη, καθώς ο Μαξ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, με τον Μλαντένοβιτς να επωμίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου το βάρος, μετρώντας 46 συμμετοχές και 4.000+ λεπτά φέτος.
Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κινηθεί το καλοκαίρι για την απόκτηση βασικού αριστερού μπακ, ώστε να καλυφθεί το κενό στη συγκεκριμένη θέση, το οποίο παρέμεινε εμφανές καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Ο Φίλιπ Μαξ δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, με αποτέλεσμα ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς να σηκώσει σχεδόν μόνος του το βάρος, έχοντας ήδη φτάσει τις 46 συμμετοχές και πάνω από 4.000 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις.
Οι "πράσινοι" έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν υποψήφιους στόχους και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία από τις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτή του Μπάμπη Λυκογιάννη. Ο 31χρονος διεθνής μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπολόνια και ήδη υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε δείξει ενδιαφέρον και τον Ιανουάριο. Τότε, ο Λυκογιάννης προτίμησε να μείνει στην Ιταλία, καθώς είχε αποκτήσει ρόλο στο ροτέισον της ομάδας, συμμετέχοντας και στη League Phase του Champions League.
Πρώτη επιλογή του Παναθηναϊκού ο Λυκογιάννης για το αριστερό άκρο
Ο έμπειρος αμυντικός δεν θα παραμείνει στην Μπολόνια και έχει αρχίσει να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα, έπειτα από περίπου δέκα χρόνια στο εξωτερικό (Στουρμ Γκρατς, Κάλιαρι, Μπολόνια). Ο Παναθηναϊκός έχει αναλύσει πλήρως το προφίλ του και θεωρεί πως ο Λυκογιάννης διαθέτει το αγωνιστικό "πακέτο" για να δώσει σταθερότητα και ποιότητα στη θέση του αριστερού μπακ.
Charalampos Lykogiannis 💥💥💥 @BolognaFC1909en pic.twitter.com/VYlpdHW7Pt
— Lega Serie A (@SerieA_EN) March 22, 2023
Παναθηναϊκός: Στόχος η ενίσχυση με Έλληνες παίκτες
Η περίπτωση του Λυκογιάννη εντάσσεται και στο γενικότερο πλάνο του "τριφυλλιού" για περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ με Έλληνες ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, η ομάδα έχει δείξει το τελευταίο διάστημα πως επιδιώκει να επενδύει σε παίκτες που βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου τους, με στόχο να κλείνει εγκαίρως συμφωνίες ενόψει της νέας σεζόν.