Diamond League: Θρίαμβος της Τζένγκο! Νίκησε και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο του Τόκιο!
Βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ στον ακοντισμό
Σε εξαιρετική κατάσταση η Ελίνα Τζένγκο η οποία τα σάρωσε όλα στο Diamond League της Σιαμέν, κατέκτησε την πρώτη θέση με κορυφαία βολή στα 64,75 μέτρα και έπιασε το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Τόκιο.

Νικήτρια η Τζένγκο στο Diamond league - Έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο στο Τόκιο
Η Ελίνα Τζένγκο δεν σημείωσε απλά νεό ρεκόρ αγώνων και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ αλλά κατάφερε να ξεπεράσει τα 64 μέτρα, κάτι το οποίο αποτελούσε και όριο πρόκρισης στον ακοντισμό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο στο οποίο και έχει εξασφαλίσει τη θέση της. Η 23χρονη πρωταθλήτρια με πέντε βολές πάνω από τα 60 μέτρα, απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πως "διψά" για τίτλους και διακρίσειΗ Ελληνίδα ακοντρίστρια που το 2022 είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, έκανε τον τρίτο καλύτερο αγώνα της καριέρας της με τα 64,75 μέτρα μετά τα 65,81 μέτρα που είχε σημειώσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου το 2022 (είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο) και τα 65,40 μέτρα της ίδιας χρονιάς στο μίτινγκ της Οστράβα.
Με μια αναγνωριστική βολή στα 53,56 μέτρα ξεκίνησε τον αγώνα της η Τζένγκο που στη συνέχεια ανέβαινε ολοένα και περισσότερο και οι πέντε επόμενες βολές της ήταν άνω των 60 μέτρων. Συγκεκριμένα, η δεύτερη βολή της ήταν στα 61,62 μέτρα, η τρίτη στα 62,64 μέτρα. η τέταρτη στα 63,12 μέτρα και η πέμπτη και... καλύτερη που την οδήγησε στην πρώτη θέση και την κορυφή, στα 64,75 μέτρα.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:
"Η Ελίνα Τζένγκο το Σάββατο (26/4) έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής της! Η 23χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού πήρε την πρώτη θέση στο πρώτο Diamond League της χρονιάς στην πόλη Σιαμέν, στον ακοντισμό με καλύτερη βολή στα 64,75 μέτρα.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς ήταν στα 64 μέτρα. Επιπλέον σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνων στη Σιαμέν, ενώ βελτίωσε και το φετινό της ρεκόρ.
Η 23χρονη πρωταθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με μια αναγνωριστική βολή στα 53,56 μ. και στη συνέχεια ανέβαινε σε κάθε της βολή. Αναλυτικά οι βολές της Τζένγκο: 53,56 μ., 61,62 μ., 62,64 μ., 63,12 μ. 64,75 μ. και 60,76 μέτρα".