Bundesliga: Μια νίκη μακριά από τη στέψη η Μπάγερν Μονάχου, "τρέχει" για να σώσει την Ευρώπη η Ντόρτμουντ
Νίκες για Λεβερκούζεν, Φράιμπουργκ, Χόλσταιν
Μια Μπάγερν Μονάχου να την... πιεις στο ποτήρι, "διέλυσε" με 3-0 την Μάιντς και έκανε ένα ακόμη επιβλητικό βήμα για την κατάκτηση της Bundesliga, ενώ η Ντόρτμουντ με απίθανη νίκη στο 90+5' συνεχίζει να κυνηγά την έξοδο στην Ευρώπη.

Η Λεβερκούζεν έδωσε παράταση στη... στέψη της Μπάγερν στη Bundesliga
Μια... ανάσα από το να αναδειχθεί και πάλι πρωταθλήτρια Γερμανίας είναι η Μπάγερν Μονάχου που πήρε "σβηστή" νίκη με 2-0 κόντρα στην Μάιντς και έφτασε τους 75 βαθμούς ούσα στο +8 από την περυσινή πρωταθλήτρια, Μπάγερ Λεβερκούζεν. Μια νίκη στο εκτός έδρας ματς με τη Λειψία την επόμενη αγωνιστική θα είναι αρκετή για να έρθει ο τίτλος για τους Βαυαρούς οι οποίοι ωστόσο δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Χάρι Κέιν λόγω καρτών και έτσι ο Άγγλος φορ θα απουσιάσει από το ματς που επί της ουσίας η ομάδα του θα μπορέσει να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο και ο ίδιος θα πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του.Στα του αγώνα, ο Σανέ έβαλε σε θέση οδηγού την Μπάγερν στο 27ο λεπτό όταν και πήρε τη μπάλα στην περιοχή και παρά την πίεση εκτέλεσε εύστοχα για να στείλει τη μπάλα στη γωνία της εστίας για το 1-0. Κάπως έτσι, ο Γερμανός έφτασε για πρώτη φορά τα 10 γκολ στη Bundesliga με τη φανέλα της Μπάγερν, κάτι που είχε να κάνει από τότε που αγωνιζόταν στην Premier League για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι. ΣΤο 40' ο Ολίσε σκόραρε για το 2-0 με συρτό σουτ, ενω το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0 έβαλε στο 83' ο Ντάιερ με κεφαλιά.
Από την άλλη, η Μπάγερ Λεβερκούζεν επέστρεψε στις νίκες στον αγώνα με την Άουγκσμπουργκ την οποία κέρδισε με 2-0. Η ομάδα του Αλόνσο "καθάρισε" τη νίκη από το πρώτο κιόλας μέρος και με το τρίποντο αυτό έφτασε τους 67 βαθμούς. Παρά την μεγάλη προσπάθεια για το back-to-back, οι "ασπιρίνες" είχαν αρκετά στραβοπατήματα τη φετινή σεζόν κι απλά μετρούν αντίστροφα για να δουν την Μπάγερν να το... σηκώνει, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Στην 10η θέση με 43 βαθμούς η ομάδα του Έλληνα μπακ, Δημήτρη Γιαννούλη. Ο Σικ άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 13', ενώ στο 45+1' ο Μπουεντία διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Απίθανο διπλό στο 90+5' για Ντόρτμουντ, έδειξε σφυγμό η Χόλσταϊν με νίκη 4-3
"Έσπασαν" καρδιές με φινάλε θρίλερ αλλά η Ντόρτμουντ κατάφερε να επιβιώσει στην έδρα της Χόφενχαϊμ και να πάρει πολύτιμη νίκη με 3-2 και γκολ στο 90+5' στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει για την Ευρώπη και την έξοδο στο Champions League. Στην έκτη θέση και στους 48 βαθμούς οι Βεστφαλοί που προηγήθηκαν στο 20' με τον Γκιρασί ο οποίος λίγο αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αστοχώντας από την άσπρη βούλα.Η Χόφενχαϊμ που με την ήττα της παρέμεινε στου 30 βαθμούς και στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού, έφερε το ματς στα ίσα στο 61' με τον Χλίζεκ, ενώ η Ντόρτμουντ ανέκτησε το προβάδισμά της στο 74' με τον Μπραντ. Οι γηπεδούχοι δεν "παράτησαν" το παιχνίδι και στο 90+1' σόκαραν εκ νέου τους φιλοξενούμενους με τον Καντεραμπέκ ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Τον δικό της επίλογο ωστόσο έμμελε να βάλει η Ντόρτμουντ που με... ήρωα τον Αντόν στο 90+5' πήρε έστω και με δραματικό τρόπο τη νίκη με 3-2.
Από την άλλη, η Φράιμπουργκ πανηγύρισε τεράστιο διπλό με 1-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ, σ΄ένα ματς όπου για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε ξανά βασικός ο ΈΛληνας κεντρικός αμυντικός, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν τετράδα και με τους 51 βαθμούς που έχουν φτάσει φουλάρουν ολοένα και περισσότερο για το εισιτήριο του Champions League ελπίζωντας παράλληλα σε γκέλα της Λειψίας για να διατηρηθούν στην τετράδα. Το "χρυσό" γκολ τς νίης πέτυχε ο Ροζενφέλντερ στο 49'.
H Xολστάιν Κιέλ κάνει τα πάντα για να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια σε μια δύσκολη για αυτήν χρονιά που την έχει οδηγήσει στη ζώνη του υποβιβασμού. Παρ' ολα αυτά συνεχίζει να ελπίζει ιδίως μετά την τεράστια νίκη που πέτυχε με 4-3 επί της Γκλάντμπαχ στις καθυστερήσεις. Κάπως έτσι, ανέβηκε στους 22 βαθμούς και βρίσκεται στο +2 από την τελευταία Μπόχουμ του Μασούρα και στο -8 από την Χόφενχαϊμ που είναι εκτός της ζώνης υποβιβασμού την οποία πλαισιώνει η Χαίντενχαϊμ που έχει 25 πόντους.
Μια ήττα... ζημιά για την Γκλάντμπαχ που έχασε βαθμούς στο "κυνήγι" της Ευρώπης. Η Χόλσταιν προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 2-0 χάρη στα γκολ των Μαχίνο (15') και Μπέρνχαρντσον (23') όμως η Γκλάντμπαχ έβγαλε αντίδραση και μέσα σε εννέα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισε σε 2-2. Οι γηπεδούχοι ξαναπήραν το προβάδισμα στο 76' με τον Γκίγκοβιτς και παρά το ότι είδαν τους φιλοξενούμενους να έχουν ξανά απάντηση αι να ισοφαρίζουν στο 86' με τον Χόνορατ, βρήκαν την... λύτρωωση στο 90+1'' με τον Μαχίνο.
To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga
Στουτγκάρδη – Χάιντενχαϊμ 0-1
Λεβερκούζεν – Άουγκσμπουργκ 2-0
Μπάγερν – Μάιντζ 3-0
Χόλσταϊν Κίελ – Γκλάντμπαχ 4-3
Χόφενχαϊμ – Ντόρτμουντ 2-3
Βόλφσμπουργκ – Φράιμπουργκ 0-1
26/04 19:30 Άιντραχτ – Λειψία
27/04 16:30 Μπόχουμ – Ουνιόν
27/04 18:30 Βέρντερ – Ζανκτ Πάουλι