Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπέγραψε μια σπουδαία ανατροπή και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Madrid Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής, αν και βρέθηκε να χάνει, ανέβασε στροφές και επικράτησε τελικά του Γιάν Λέναρντ Στρουφ με 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-3), ύστερα από μια μάχη διάρκειας 1 ώρας και 57 λεπτών. Ο Γερμανός (Νο79 στον κόσμο) ξεκίνησε καλύτερα το ματς και αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά (Νο18), παίρνοντας το πρώτο σετ. Ωστόσο, ο Στέφανος αντέδρασε στο δεύτερο, κράτησε σφιχτό το service του και ισοφάρισε το παιχνίδι με 6-4.

"Ξύπνησε" και έκανε την ανατροπή ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, ο Έλληνας τενίστας έδειξε την ανωτερότητά του, κυριάρχησε πλήρως και έφτασε στην τελική επικράτηση, σημειώνοντας την έβδομη νίκη του απέναντι στον Στρουφ σε έντεκα αναμετρήσεις.

Στην επόμενη φάση του τουρνουά, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Ιταλό και Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, Λορέντζο Μουζέτι.

Τα σετ: 3-6, 6-4, 6-3.