ΑΛΛΟ ένα «παράσημο» απέκτησε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας με την καταδίκη του πιο στενού συνεργάτη του, του Νίκου Παππά, για τις μηχανορραφίες του κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του, για να δημιουργηθεί το ΣΥΡΙΖΑ Channel. Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση της πολιτικής ηθικής, δυστυχώς εκεί καταντήσαμε ως λαός, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Της πολιτικής ηθικής, η οποία ως έννοια σχετίζεται με την αλήθεια, τη διαφάνεια, την ειλικρίνεια και τη συνέπεια λόγων και πράξεων, της παρέας που κυβέρνησε τη χώρα και εύστοχα έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ανυπόληπτη τετραετία της μεταπολεμικής Ελλάδας. Ήταν άλλη μία απόδειξη του «ηθικού πλεονεκτήματος», που είναι στο DNA της Δρακογενιάς του Αλέξη και του Νίκου, μοναδικών αυθεντικών εκφραστών της Αριστεράς, κατά τον Στέλιο Παππά, παλαιό συνδικαλιστή της ΔΕΗ και πατέρα του Νίκου!

ΗΤΑΝ το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς που για πολλά χρόνια ήταν ο αντίλογος σε κάθε κριτική. Και η επίκληση αυτού του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς παρουσιαζόταν ως ένα «υπερατού» που ξεθώριαζε την όποια τεκμηριωμένη σοβαρή καταγγελία! Βέβαια, από πολύ ενωρίς η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είχε αντιληφθεί ότι το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς ήταν μία επιτυχημένη επικοινωνιακή απάτη των νεομαρξιστών, όπως αυτοαποκαλούνται στις παρέες τους. Και αν το πολιτικό κόστος ο ΣΥΡΙΖΑ το πλήρωσε σχετικά φτηνά στις εκλογές του 2019, τώρα μετά τα όσα αποκαλύπτονται για τον Νίκο Παππά, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την Ελένη Τουλουπάκη και τις τελευταίες ημέρες από την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» για τον Γιάννη Ραγκούση, πλέον θα μπορούσε να γίνει λόγος για κομματικό άσυλο παρανόμων! Και όμως επιμένουν ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του, δημιουργώντας ατμόσφαιρα θρησκευτικής ηθικοπλασίας, να μας παραπλανήσουν ότι όλοι είναι αθώοι. Και ας πιάστηκαν «με τη γίδα στην πλάτη», που λέει ο λαός μας!

ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και από του βήματος της Βουλής είχε υποστηρίξει και επιμένει ακόμη ότι τα κατηγορητήρια για τα στελέχη του ήταν αστεία, για να μην πούμε κομματικά παράσημα, όπως τα είχαν χαρακτηρίσει κάποιοι από την «παρέα». Μάλιστα ανενδοίαστα τα είχε κατατάξει στα «εύσημα» για την κυβέρνησή του, η οποία, όπως έλεγε, είχε ορκιστεί να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και όχι τη διαπλοκή. Αλήθεια, με την ευκαιρία, μήπως μπορεί να μας υπενθυμίσει μεγαλοβδομαδιάτικα ο Αλέξης Τσίπρας πώς «ορκίστηκαν» αυτός και η «παρέα» του, σε εκείνες τις τραγικές για την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία συγκυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου;

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή στις 13 Απριλίου 2023