Έχει περάσει η Εβδομάδα των Παθών, που η Ορθόδοξη πίστη αυτές τις ημέρες μάς έχει διδάξει τι σημαίνει φαρισαϊσμός, που δυστυχώς «ανθεί» και σήμερα και μάλιστα αποτελεί, όπως φαίνεται, συστατικό στοιχείο της πολιτικής συμπεριφοράς.

Πρόσφατη απόδειξη η κοινωνική και κατ’ επέκταση η πολιτική αγωγή της ηγετικής ομάδας και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βγήκε στο φως η καταγγελία της γνωστής, τις τελευταίες ημέρες, απαράδεκτης συμπεριφοράς προς μία κυρία, του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Όμως, η αποκάλυψη της αλήθειας δεν είναι λαϊκισμός, όπως προσπαθούν να την εμφανίσουν κάποιοι μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η συχνότητα των βιασμών, εκείνων «που δεν βγαίνουν στο φως», παρόλο που είναι υψηλή στη χώρα μας, έχει καταγραφεί ως το έγκλημα με τις λιγότερες πιθανότητες να καταγγελθεί στην Αστυνομία και πολύ περισσότερο να φθάσει στη Δικαιοσύνη. Μέσα σε αυτό το κλίμα, τρία ολόκληρα χρόνια (!) «σέρνονταν», στις βελγικές Αρχές, χωρίς να πάρει είδηση ο ΣΥΡΙΖΑ, οι καταγγελίες κατά του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματικές βλάβες.

Τώρα όμως που βγήκαν όλα στο φως, έγινε γνωστή η υποκριτική συμπεριφορά, απέναντι στην κοινωνία, του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μόνον ως προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών τους μπορεί να εξηγηθεί το «θάψιμο», τρία χρόνια τώρα, αυτής της γνωστής σε αυτούς πρόστυχης υπόθεσης. Όμως, αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και όλων εκείνων που συμπλέουν με τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές, κατά τη σημερινή άποψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να χρεωθεί στην ηγετική ομάδα του κόμματος που τον επέλεξε για το αξίωμα του ευρωβουλευτή.

Η πρόσφατη ιστορία, όμως, δεν επιβεβαιώνει την ειλικρίνεια αυτών των πολιτικών απόψεων που σερβίρει, τώρα που «στριμώχνεται», η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσφατη απόδειξη η συμπεριφορά όλων των πολιτικών κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Λιγνάδη. Είναι ευκαιρία να θυμηθούμε πόσο έντονες ήταν οι αντιδράσεις των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, γιατί και πριν αλλά και μετά την απόφαση του δικαστηρίου ένας επώνυμος χρεωμένος στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο Δημήτρης Λιγνάδης, «τη γλίτωσε», καταγράφοντας από το σπίτι του τη 12ετή κάθειρξη, στην οποία είχε καταδικαστεί.

Όμως, για τις «προβληματικές» πτυχές της νομοθεσίας για την απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων λόγω ελλείψεως φυλακών δεν είχε γίνει λόγος από τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, μετά μάλιστα την αθώωση της τέως περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου, για τη θεομηνία με τους νεκρούς στη Μάνδρα! 

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 20/4