Το τελευταίο 48ωρο επικρατεί… αναβρασμός στα δημοσιογραφικά γραφεία. Κάθε λίγο και λιγάκι χτυπάει το τηλέφωνο για να μεταφερθεί στους ενδιαφερόμενους μια “αποκλειστική πληροφορία”.

Το Σάββατο για παράδειγμα "κύκλοι" φίλα προσκείμενοι στο περιβάλλον της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR άφηναν να εννοηθεί ότι οι “πράσινοι” παρέλαβαν υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του Σάσα Βεζένκοφ.

Λίγες ώρες αργότερα, κυκλοφορούσε ευρέως η πληροφορία ότι ο άσος των Τορόντο Ράπτορς επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Κι όλα αυτά την ώρα που από τις ΗΠΑ διαχέεται η πληροφορία ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κινείται με άκρα μυστικότητα για να φέρει στην Ελλάδα έναν νέο… Ντομινίκ! Έναν παίκτη, δηλαδή, με τεράστια διαδρομή στο NBA που θα… γκρεμίσει το ΟΑΚΑ!

Για να μην… αποτρελάνουμε λοιπόν τους φίλους των δύο "αιωνίων" που ξυπνάνε με Φουρνιέ και κοιμούνται με Ντουράντ, ας μείνουμε στα δεδομένα. H “τυφλή” εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το γεγονός του τελευταίου διημέρου στο ελληνικό μπάσκετ δεν ήταν άλλο από την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Γιώργο Μπαρτζώκα μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Μια επιλογή των αδελφών Αγγελόπουλων με εξαιρετική σημασία, όχι μόνο επειδή αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη εμπιστοσύνης στον άνθρωπο που αναγέννησε τους “ερυθρόλευκους”, αλλά γιατί ενεργεί ως κυματοθραύστης απέναντι στις μαζικές επιθέσεις που δέχεται καθημερινά ο Έλληνας τεχνικός.

Για τον ίδιο τον “Coach B” αποτελεί την εκκίνηση μιας σεζόν που θα κληθεί να διαχειριστεί την πιο δύσκολη… σκακιστική παρτίδα της σπουδαίας καριέρας του, απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης (κι ακόμα πιο ισχυρό τη νέα χρονιά) Παναθηναϊκό AKTOR και τον άνθρωπο που έχει βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ την τελευταία πενταετία, κατακτώντας τρεις από πέντε Euroleague που διοργανώθηκαν: Τον Εργκίν Αταμάν!

Ολυμπιακός: Το απόλυτο challenge 

Η σεζόν 2024-25 θα είναι το απόλυτο challenge για τον Μπαρτζώκα, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο – για τον ίδιο – περιβάλλον, καθώς για πρώτη φορά στη μακρά και πετυχημένη διαδρομή του βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από… φίλους και εχθρούς! Δεν είχε συμβεί ούτε με Ομπράντοβιτς και Ιωαννίδη.

Ουδέποτε στο παρελθόν είχε συγκεντρώσει προπονητής στο ελληνικό μπάσκετ τόσους πολλούς προβολείς στραμμένους πάνω του. Ουδέποτε γράφονταν καθημερινά για έναν τεχνικό τόσα πολλά άρθρα σε καθημερινή βάση στον ελληνικό Τύπο, είτε αποθεωτικά, είτε επικριτικά, είτε… κατευθυνόμενα για να “παίξουν με το μυαλό του”. Ποτέ! Ούτε με τον Ομπράντοβιτς συνέβαινε κάτι τέτοιο ούτε με τον Ιωαννίδη! Μέσα σε αυτήν την από δύσκολη έως απάνθρωπη (πολλές φορές) καθημερινότητα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κληθεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε ένα θρυλικό comeback στην κορυφή και μάλιστα τη σεζόν που γιορτάζει τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυσή του.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2bslzei4uup)

Για να έχει ελπίδες να είναι αυτός ο νικητής στην “τιτανομαχία” του με τον Εργκίν Αταμάν, θα χρειαστεί και ο ίδιος να υποβάλλει τον εαυτό του σε μια δημιουργική αυτοκριτική. Να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε όσα συμβαίνουν στο παρκέ και να κλείσει τα αφτιά του σε όσα διαδραματίζονται εκτός αγωνιστικών χώρων. Δεν είναι καθόλου εύκολο, πόσο μάλλον σε μια εποχή που η λαίλαπα των social media δεν σου επιτρέπει να φοράς… ωτοασπίδες.

Αγωνιστικά ο ίδιος έχει τεράστια εμπιστοσύνη στην ομάδα που έχει χτιστεί βήμα-βήμα τα τελευταία χρόνια. Ξέρει ότι ενδεχομένως μόνο η απόκτηση του Βεζένκοφ από τον Παναθηναϊκό θα μετατρέψει σε σχεδόν αδιέξοδη την αποστολή του, όχι μόνο επειδή θα βελτιώσει σε τεράστιο βαθμό το μεγάλο του αντίπαλο, αλλά επειδή θα βυθίσει τον Ολυμπιακό σε ένα καθεστώς εσωστρέφειας και εσωτερικής πίεσης, από το οποίο θα είναι σχεδόν αδύνατο να βγει αλώβητος ο οργανισμός.

Αν δεν συμβεί αυτό, το μόνο που ζητά είναι να έχει υγιείς τους παίκτες του. Μόνο αυτό…


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Απογευματινή”.