Δείχνουν, δηλαδή, πόσα κιλά ήταν ένα πρόσωπo πριν αρχίσει τη δίαιτα και πόσα έχανε ακολουθώντας τις δικές τους μεθόδους. Περνώντας από το μαγικό κόσμο της διαφήμισης στα πεζά της πολιτικής, θα λέγαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε άνετα να πρωταγωνιστήσει σε μία τέτοια διαφημιστική καμπάνια. Δεν αναφερόμαστε, βεβαίως, στα κιλά του. Μια χαρά είναι, άλλωστε, ο άνθρωπος μετά και την επίσκεψη του κ. Ομπάμα… Αναφερόμαστε, βεβαίως, στον «Αλέξη πριν και στον Αλέξη μετά». Όπου πριν, βάλτε προτού γίνει πρωθυπουργός, όπου μετά, βάλτε αφού έγινε πρωθυπουργός.

Ο συγκεκριμένος έχει ξεπεράσει ακόμα και τον μετρ του είδους Ανδρέα Παπανδρέου. Απολαύστε τι έλεγε ο κ. Τσίπρας στη Ρόδο στις 15 Ιανουαρίου 2015: «Στην ίδια λογική θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος ούτε ανάπτυξη. Το ξεπούλημα κάθε υποδομής είναι επιστροφή στη φεουδαρχία. Τότε που η ανώτατη αρχή εκχωρούσε τα περάσματα σε φίλους της για να τους δώσει τη δυνατότητα να πλουτίσουν από τη φορολογία και τα χαράτσια. Αρκετά, λοιπόν, με αυτό το παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι επενδύσεις, αλλά αλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας έναντι ευτελούς τιμήματος από το δημόσιο προς τους ιδιώτες».

Λάβρος, δηλαδή, κατά των ιδιωτικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων, διότι παραπέμπουν, εκτός όλων των όλων, στην εποχή της φεουδαρχίας!

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια πέρασαν στα χέρια της γερμανικής Fraport. Ο νυν πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ως ευγενικός άνθρωπος, αλλά και σεβόμενος τα λεφτά που έβαλαν ζήτησε να τους δει. Όπως και έγινε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και όχι μόνο τους συνάντησε αλλά τους στόλισε με ύμνους. Τι είπε, έμπλεος ενθουσιασμού ο πρωθυπουργός; «Σήμερα (σ.σ.: χθες) στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1.234 δις ευρώ». Έκανε λόγο για «μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα», και τούτο παρότι «δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις». Και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την επιλογή διότι «θέλαμε να βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων εν όψει της τουριστικής περιόδου».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ. Τώρα κατέρριψε και αυτό του χρόνου, αφού μέσα σε 2,5 χρόνια μας έκανε να περάσουμε από την φεουδαρχία στον σκληρό καπιταλισμό που πίνει το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας.

* Το άρθρο δημοσίευτηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου»