Άλλωστε, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι κατάφεραν στα τέλη του 2009 να χάσουν την πιο μεγάλη είδηση, αυτήν της χρεοκοπίας της χώρας. Ακολούθως, απαίδευτοι λούστροι της δημοσιογραφίας στα χρόνια της κρίσης τάιζαν τους τηλεθεατές με όμορφα λόγια και με μαγικές συνταγές.

Έχτισαν καριέρες αυτοχαρακτηριζόμενοι ως αντιμνημονιακοί δημοσιογράφοι, δαιμονοποίησαν όσους προσπαθούσαν να αποτρέψουν την πραγματική χρεοκοπία και, την ίδια στιγμή, εμφάνιζαν μια σειρά από πολιτικά ψώνια ως τους σωτήρες της Ελλάδας.

Σε τηλεοπτικά πλατό και σελίδες εφημερίδων μεγαλούργησαν τα περισσότερα από τα σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν να γίνουν βουλευτές και υπουργοί, ενώ το ίδιο ισχύει και για αρκετούς της ΝΔ την εποχή των Ζαππείων! Και από κοντά τους συναγωνίζονταν σε αντιμνημονιακό οίστρο οι δημοσιογράφοι.

Έστω και σε πιο χαμηλή οκτάβα, την ίδια πρακτική συνεχίζουν αρκετοί και σήμερα. Απλώς ακολουθούν την ακόμα πιο επικίνδυνη λογική του «όλοι ίδιοι είναι». Πρακτική που εκ των πραγμάτων βολεύει τη ναζιστική συμμορία.

Δεν υπάρχει, για παράδειγμα, πιο εξοργιστική και απωθητική συζήτηση από αυτήν που έκανε σε νυχτερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο παρουσιαστής Λιάγκας με τον τραγουδιστή Σφακιανάκη.

Του έδινε τις καλύτερες πάσες για να σκοράρει υπέρ της Χρυσής Αυγής. Ολόκληρη η μπουρδολογία τού πόσο χάλια τα έχουν κάνει τα κόμματα, του πόσο ίδιοι είναι όλοι οι πολιτικοί, σε prime time μετάδοση, και μάλιστα σε εκπομπή την οποία, δυστυχώς, βλέπει η νεολαία. Απολαύστε το μεγαλείο του παρουσιαστή Λιάγκα: «Αυτό που λες κι εσύ, τα ίδια σκατά είναι όλοι. Να έρθω και εγώ να βάλω περισσότερο. Και το ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ, και όλοι τα έχουνε κάνει να μην πω. Είναι η λύση, ρε γαμώτο, η Χρυσή Αυγή; Έχουν την τεχνογνωσία;». Για να απαντήσει ο αοιδός Σφακιανάκης: «Γιατί, την έχουν αυτοί οι κοπρίτες;».

Μιλάμε για δύο ογκόλιθους που συναντήθηκαν σε τηλεοπτικό πλατό. Αλλά ο Λιάγκας, που, αν δεν με απατά η μνήμη μου, είχε πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ, έχει και άλλες απορίες, όπως, για παράδειγμα, γιατί είναι περισσότερο πατριώτες από αυτόν ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης. Για να του απαντήσει ο Σφακιανάκης, που έχει το πατριωτόμετρο: «Γιατί το δείχνουν. Γιατί αγαπούν την πατρίδα τους περισσότερο, γιατί πολεμούν για την πατρίδα τους, γιατί τους έχουν φυλακίσει για την πατρίδα τους». Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί Λιάγκες στον χώρο μας!