Η υποκρισία της «αμαρτωλής» τροπολογίας
Τα γεγονότα αποδεικνύονται πιο ισχυρά από τον οποιοδήποτε κυβερνητικό μηχανισμό
«Τα γεγονότα, καλέ μου Σάντζο, είναι οι εχθροί της αλήθειας» κατά τον Ισπανό συγγραφέα Θερβάντες, στον περίφημο «Δον Κιχώτη».
Μόνο που στην περίπτωση της επίμαχης τροπολογίας της ΣΕΚΑΠ, τα γεγονότα αποδεικνύονται πιο ισχυρά από τον οποιοδήποτε κυβερνητικό μηχανισμό και καθίστανται εχθροί του ψεύδους! Μόλις προχθές, ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης «αποκάλυψε» ότι δεν είχε ιδέα για την τροπολογία, του την έδωσε η Συντονιστική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσε. Την προπερασμένη Παρασκευή, κατά τη σφοδρή σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ υποτιμά τον ρόλο των βουλευτών όταν αφήνει υπαινιγμούς ότι παίρνουν εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου για το πώς θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αγωνία αν η τροπολογία είναι από βουλευτή και αν είναι από την Κοζάνη.
Φαίνεται πως το πρόβλημά του είναι η υποτίμηση του ρόλου του βουλευτή, πιστεύοντας ότι οι βουλευτές δεν έχουν ρόλο στο Κοινοβούλιο» είπε τότε ο κ. Τσίπρας.
Τα γεγονότα όμως τον διαψεύδουν, εκτός εάν αγνοεί -κάτι που φαντάζει απίθανο- την εσωτερική λειτουργία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με απόφαση του προεδρείου της ΚΟ και του Μεγάρου Μαξίμου στις αρχές του 2017, επιβλήθηκε ένα ιδιότυπο καθεστώς «φίμωσης» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που τους καθιστά ουσιαστικά παθητικούς αποδέκτες των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.
Κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή εάν προηγουμένως δεν είναι σε γνώση όχι μόνο του εκάστοτε επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Εργου (ΕΠΕΚΕ), αλλά του συνόλου των μελών της, που δεν είναι μόνο βουλευτές, αλλά στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης, τα οποία θα πρέπει και αυτά να δίνουν το «πράσινο φως».
Αυτό συνέβη και με τον κ. Δημητριάδη και όσα μεταδίδονται από το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν καμία βάση, αφού ουδείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «αιφνιδιάσει» την κυβέρνηση, καταθέτοντας ελεύθερα μια ερώτηση στη Βουλή. Ολα είναι προσυνεννοημένα από πριν και η συγκεκριμένη απόφαση, που δεν είναι ευρέως γνωστή, δίνει την απάντηση και για άλλες τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στη Βουλή και στις οποίες μπαίνει η «μεγάλη σφραγίδα». Αρα, στην περίπτωση της τροπολογίας της ΣΕΚΑΠ, η αλήθεια είναι εχθρός των γεγονότων που προηγήθηκαν.
Από την Ελευθερία του Τύπου