Ο Ανδρέας είναι οπαδός του ΠΑΣΟΚ κυριολεκτικά από κούνια. Οι γονείς τον βάφτισαν έτσι για να τιµήσουν τον Παπανδρέου. Παρακολούθησε λοιπόν µε µεγάλο ενδιαφέρον το debate των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ καταναλώνοντας άφθονο ουίσκι.

Μετά το πέρας της τηλεµαχίας, είχε πεινάσει και πήγε να φάει µια µπριζόλα! «Τι ψήσιµο θέλετε;», τον ρώτησε ο σερβιτόρος. Εκείνος σήκωσε το βλέµµα από τον κατάλογο και τον κοίταξε εµφανώς µπερδεµένος: «Θα µου δώσετε πέντε λεπτά να σκεφτώ;».

Η πρώτη επιλογή είναι blue, όπως το λένε οι Γάλλοι. Το κρέας έχει περάσει από δυνατό τηγάνι, αλλά το εσωτερικό του είναι ακόµη σχεδόν κρύο και ουσιαστικά ωµό, δίνοντας ένα ζουµερό και νόστιµο αποτέλεσµα. Κάπως έτσι έβλεπε τον «γαλαζοαίµατο» στην καταγωγή, αλλά και «ψηµένο» στην πολιτική πιάτσα Παύλο Γερουλάνο, τον οποίο άλλωστε στηρίζει και ο γιος του ιδρυτή, ο Νίκος Παπανδρέου.

Η άλλη επιλογή είναι rare. Το εξωτερικό του κρέατος έχει γκρίζο προς καφετί χρώµα και το εσωτερικό του είναι κόκκινο, µε αρκετά υγρά και λίγο ζεστό. Σαν τον Χάρη ∆ούκα! Εναν πολιτικό που δεν χρειάζεται πολύ ψήσιµο. Μέσα σε δύο µήνες κατόρθωσε να γκρεµίσει το σύστηµα της ∆εξιάς στον ∆ήµο Αθηναίων. Αλλά τώρα είναι άλλο το concept!

Υπάρχει και η επιλογή του medium rare ψησίµατος. Μια επιλογή σαν τον Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος εκπροσώπησε το κόµµα µε επιτυχία στις κοινοβουλευτικές µάχες.

Από την άλλη, µε λίγο παραπάνω ψήσιµο, medium δηλαδή, σκέφτεται ότι θα απολαύσει ένα τραγανό κρέας εξωτερικά και ζουµερό στο κέντρο, χωρίς να βλέπει το πιάτο του σαν αιµατοβαµµένο! Επιλογή Νίκου Ανδρουλάκη. Συνήθως έτσι ήθελε να απολαµβάνει το κρέας του. Γιατί να διακινδυνεύσει µια νέα επιλογή; σκέφτηκε.

Ή µήπως medium well cooked; Αυτός ο βαθµός συνιστάται για να ροδίσει το κρέας, αλλά ο κίνδυνος σε αυτό το στάδιο είναι να σκληρύνει το κρέας από το υπερβολικό ψήσιµο. Σαν τη Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είναι πάντα µαχητική, αλλά µερικές φορές το παρακάνει!

Ή µήπως τελικά έπρεπε να επιλέξει καλοψηµένο, όπως συνήθιζε να τρώει την µπριζόλα του παλαιότερα; Τις εποχές που µεσουρανούσε η Αννα ∆ιαµαντοπούλου. ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια! Κυβερνητικά! Αλλά δεν ήθελε να το φάει και καρβουνιασµένο!

Ο Ανδρέας άρχισε να αγχώνεται. Σε λίγο θα ερχόταν ο σερβιτόρος να τον ρωτήσει ξανά: Πώς θα θέλατε το ΠΑΣΟΚ σας; Πετάχτηκε πάνω κάθιδρος. Μετά το debate είχε αποκοιµηθεί στον καναπέ, σκεπτόµενος την επιλογή του για τον νέο πρόεδρο. Αισθάνθηκε ανακουφισµένος που δεν χρειάστηκε να πάρει µια τέτοια απόφαση ζαλισµένος από το αλκοόλ και συναισθηµατικά φορτισµένος. Θα ξαναδεί το debate στο YouTube υπό άλλο πρίσµα, µε συνοδεία καφέ. Μπορεί να επιλέξει ανάµεσα σε εσπρέσο, καπουτσίνο, φραπέ, φρέντο, ελληνικό ή americano. Αραγε, ποια επιλογή τού θυµίζει Γερουλάνο; Και αφού η τηλεµαχία κράτησε τρεις ώρες, µπορεί να χρειαστεί και δεύτερος καφές. Ι διος ή διαφορετικός από τον πρώτο;

Πώς θα θέλατε το ΠΑΣΟΚ σας;

Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά