Ενα αποκαλυπτικό σχόλιο των «Παραπολιτικών» φάνηκε ότι ήταν αρκετό για να αναδείξει την πολιτική κουτοπονηριά του Αλέξη Τσίπρα, εκθέτοντάς τον στα μάτια της κοινής γνώμης. Αν κρίνω από το γεγονός ότι σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν να με βρίζουν (σε προσωπικό επίπεδο) σε αγοραίο ύφος η αδερφή του τέως πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, ο Καρτερός, ο Πολάκης και ο Καρανίκας, κάτι είχε γίνει σωστά. Ενοχλήθηκε, όμως, και ο κ. Τσίπρας, αφού δεν αρκέστηκε στις ανακοινώσεις, αλλά άρχισε να αποστέλλει εξώδικα, μήπως μας τρομάξει. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να αντιληφθεί ότι, εκτός από τη δημοσιογραφία των «κολλητών» και των μετακλητών, υπάρχει και μια άλλη δημοσιογραφία, που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το «Κόκκινο» ούτε με την «Αυγή» των 700 αναγνωστών ούτε με το «Documento». Μπερδεύτηκαν ομαδικώς. Αν και γνώριζαν, χτύπησαν και λάθος πόρτα. Προφανώς λειτούργησαν υπό πίεση και σίγουρα υπό το βάρος της αρνητικής δημοσιότητας.

Δίπλα στους πολιτικούς «μπράβους» του κ. Τσίπρα αυτή τη φορά αθροίστηκαν και οι διαχρονικά πρόθυμοι της δημοσιογραφίας. Πρόσωπα που έκαναν καριέρα γλείφοντας την εκάστοτε (δοτή) εξουσία, ακόμη κι αν αυτή εκπροσωπούνταν από τον Καρτερό.

Ξεπερασμένοι νταλαβεριτζήδες, που δεν κατάλαβαν ότι έληξαν τα εκσυγχρονιστικά διαβατήρια που είχαν προμηθευτεί επί Σημίτη και ότι πλέον δεν κάνουν γκελ οι αμπελοφιλοσοφίες τους. Ξεπερασμένοι από τον χρόνο δημοσιογράφοι, που κρύβονταν πάντα πίσω από αφεντικά, πουλώντας εγκυρότητα, εκτός από φούμαρα, και που στα γηρατειά τους κατάντησαν να υπερασπίζονται την επιχειρηματολογία Καρανίκα.
Αν νομίζει ότι θα μας τρομάξει με εξώδικα, να τον ενημερώσω ότι δεν με τρόμαξαν οι διώξεις, οι συλλήψεις και οι εντολές που έδιναν επί ημερών του οι υπουργοί του στην αστυνομία για την καταδίωξη μας. Αυτά σε άλλους. Όχι σε εμάς.

Παρά τις χυδαιότητες που περιείχαν για μένα τα κείμενα της κυρίας Ζανέτ, του Πολάκη, του Καρτερού και του Καρανίκα, θα αποφύγω κάθε σχόλιο, γιατί προφανώς τα όσα κάνουμε, λέμε και γράφουμε πρωτίστως χαρακτηρίζουν εμάς τους ίδιους. Οσο για το εξώδικο του κ. Τσίπρα, απολύτως ευπρόσδεκτο, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί ένας ηγέτης, που έχει πολιτικό λόγο, που διατυπώνει επιχειρήματα, αισθάνεται τόσο αδύναμος και καταφεύγει σε πρακτικές αδυνάμων. Το ξεπερνώ κι αυτό βλέποντας την απόλυτη μοναξιά του κ. Τσίπρα, ο οποίος έχει μείνει με τη Ζανέτ, τον Καρτερό, τον Πολάκη και τον Καρανίκα.

Με εγκαλεί ο κ. Τσίπρας, που επί ημέρες δεν απαντούσε σε εύλογα δημοσιογραφικά ερωτήματα για την ενοικίαση της παραθεριστικής του κατοικίας, για την οποία η κυβέρνηση έχει ήδη εκδώσει σειρά ανακοινώσεων στηλιτεύοντας την αφωνία του, για την ανάρτησή μου στις 7/12/2020, ενώ τελικώς απάντησε (όπως απάντησε) στις 8/12/2020. Μάλλον έχει παρανοήσει. Οταν επί ημέρες ένα δημόσιο πρόσωπο δεν απαντά σε επανειλημμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών για ζήτημα που αφορά στη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και να υποθέσει ό,τι θέλει για τα κίνητρα της αφωνίας του. Σίγουρα μπορεί να σκεφτεί ότι προσπαθεί να χαλκεύσει κάτι, για να απαντήσει. Η χάλκευση στοιχείων απαιτεί χρόνο. Και τι απάντησε; Οτι ένας ιδιοκτήτης ακινήτου έκανε ανακαίνιση, πλήρωσε 20.000 ευρώ και ΦΠΑ και μετά του έδωσε μια εξοχική κατοικία με 500 ευρώ τον μήνα για τα τρία πρώτα χρόνια και τον τέταρτο για 900 ευρώ τον μήνα.

Για να το λήξουμε: Οσα δημοσιεύσαμε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ήταν ακριβή: Και κατοικία εξοχική είχε μισθώσει και στο Λαύριο ήταν και ανακαίνιση είχε γίνει. Και ανάγκη να διευκρινίσει τη συμπεριφορά του υπήρχε, αφού μάλιστα τελικά το έπραξε. Βέβαια, δεν το έκανε για ημέρες και όταν απάντησε, απάντησε με παραδοξολογίες. Αν νομίζει ότι θα μας τρομάξει με εξώδικα, να τον ενημερώσω ότι δεν με τρόμαξαν οι διώξεις, οι συλλήψεις και οι εντολές που έδιναν επί ημερών του οι υπουργοί του στην Αστυνομία για την καταδίωξή μας. Αυτά σε άλλους. Οχι σε εμάς.

Δεν με φοβίζει ούτε το ξεκάθαρα απειλητικό μήνυμα της αδερφής σας, ότι θα πρέπει να τρέμω τη δεύτερη φορά Αριστερά που έρχεται, «γιατί θα είναι αλλιώς». Και δεν θα φοβηθώ γιατί το μήνυμα που έστειλε η κυρία Ζανέτ έφτασε σε κάθε ανυπεράσπιστο πολίτη και, πιστέψτε με, τον γέμισε τρόμο. Ούτε θα φοβηθώ τον πολιτικά θρασύδειλο Πολάκη, με τα χαριτωμένα «Σας έχω, δεν με έχετε». Ολα αυτά θα πρέπει να φοβίζουν εσάς. Και να σας προβληματίζουν γιατί παραπέμπουν σε φράσεις και λογικές υποκόσμου. Αν τώρα δεν αντέχετε την κριτική, τότε λάθος δουλειά επιλέξατε να κάνετε. Οσο για το γάντι της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, θα το σηκώσω. Θα σας περιμένω στις αίθουσες των δικαστηρίων - ελπίζω κάπου στην Αθήνα και όχι στη Μυτιλήνη, όπου αθωώθηκαν τα αδέρφια σας για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής. Μια απόφαση για την οποία ελέγχονται (ελπίζω να σας έχουν ενημερώσει) πειθαρχικά οι δικαστές που την εξέδωσαν.

Ένας μεγάλος Κρητικός, όχι ο Πολάκης, που εσείς θαυμάζετε, αλλά ο Νίκος Καζαντζάκης, έχει γράψει ότι ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος. Προσωπικά, αυτόν επέλεξα να ακολουθήσω και σε αυτόν θα συνεχίσω να πορεύομαι, αδιαφορώντας για τα εξώδικα, τους τραμπουκισμούς και τις απειλές της κυρίας Ζανέτ. Γιατί ευτυχώς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής φρόντισε να δρω σε κανονική Δημοκρατία και όχι στη Βενεζουέλα του Μαδούρο, που ονειρεύεστε να μετατρέψετε την Ελλάδα εσείς και το σόι σας.