Η σχέση του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είναι κάτι περισσότερο από στενή. Οι δύο άνδρες «δέθηκαν» πολύ την περίοδο που ο ένας έκανε τον πρωθυπουργό και ο άλλος τον σύμβουλό του. Με τον χρόνο οικοδομήθηκε μια σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης, με τον νεαρό πολιτικό να δείχνει μέχρι και θαυμασμό στον λόγο, στη σκέψη, αλλά κυρίως στη ρητορική του Μαντζουράνη.

Όταν «έπεσε» η κυβέρνηση, η σχέση του πρώην πρωθυπουργού με τον γνωστό νομικό έγινε ακόμα πιο στενή, ενώ οι περισσότεροι στοιχημάτιζαν για το ακριβώς αντίθετο. Ωστόσο, αν κάτι διακρίνει τον παλιό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι πρώτιστα το μίσος του για την οικογένεια Μητσοτάκη και δευτερευόντως η μπέσα του απέναντι στους φίλους του.

Έχοντας περάσει με άριστα τις εξετάσεις, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται στον Τσίπρα να τον ορίσει σκιώδη υπουργό Δικαιοσύνης, σε μια περίοδο που θα αρχίσουν τα γλέντια για τα πρώην κυβερνητικά στελέχη στον Άρειο Πάγο. Και ο πρόεδρος Αλέξης σκέφτεται σοβαρά να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη εισήγηση. Ωστόσο, πρέπει να ρωτήσει και τον Πολάκη, που δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για τα συμβαίνοντα στη Δικαιοσύνη.