Έπειτα από σχετική εισαγγελική παραγγελία, ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής (που τα έχει πάρει στο κρανίο με την παλιά παρέα του), με αφορμή τις διάφορες δηλώσεις που έκανε, κλήθηκε να καταθέσει προφανώς όσα γνωρίζει για το παραδικαστικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μαθαίνω, ο επί της Δικαιοσύνης υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με διευθύνσεις και ονόματα για τα όσα είχε βιώσει.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάθεση Κοντονή είχαν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος (που πήγε βράδυ στην Ξένια Δημητρίου, για να ενημερωθεί για τη Novartis) και ο διάδοχος του πρώτου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, για τον οποίο πνέει μένεα ο βοηθός του Μαντά.

Από τα βέλη του τέως πολιτικού φαίνεται ότι δεν γλύτωσε ούτε ο Τσίπρας, για τον οποίο γνωρίζει πολλά και διάφορα ο Κοντονής. Πολύ ωραία και συναρπαστικά όσα καταγγέλλει οψίμως ο πρώην υπουργός. Θα είχαν όμως μεγαλύτερη αξία αν τα κατήγγελλε την εποχή που, έχοντας μεθύσει από το νέκταρ της εξουσίας, δεχόταν απλώς να συναινεί στις παραγγελιές του Παπαγγελόπουλου και να ακούει τις κουταμάρες του Καμμένου.

Αποεπενδύει από τον ΟΠΑΠ

Η πληροφορία προέρχεται από σχετικά αξιόπιστη πηγή και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Σύμφωνα με τα όσα συζητούνται στην πιάτσα, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τσέχο μεγαλομέτοχο του ΟΠΑΠ, προκειμένου να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει εδώ και χρόνια στον Οργανισμό.

Μάλιστα, οι γνωρίζοντες το σχετικό παρασκήνιο προσδιορίζουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη κατά το προσεχές εξάμηνο.

Ο «Τίγρης», έχοντας κερδίσει αρκετά χρήματα από την τοποθέτησή του στον ΟΠΑΠ, προφανώς κρίνει ότι ήρθε η ώρα της αποεπένδυσης, κίνησης που θα του φέρει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της εταιρείας του.

Οι Τσέχοι, που ετοιμάζουν διάφορα σε σχέση με τις χρηματαγορές, φαίνεται να επιθυμούν ένα πιο καθαρό τοπίο σε σχέση με τη μετοχική σύνθεση του ΟΠΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας εδώ και καιρό εκπεφρασμένη την επιθυμία Μελισσανίδη να αποχωρήσει από τη μετοχική σύνθεση της επιχείρησης, άρχισαν τις σχετικές συζητήσεις.