Πριν από κάμποσο καιρό σάς είχαμε αποκαλύψει την απόφαση Μητσοτάκη να «επιστρατεύσει» τον υφυπουργό Αμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, στον δρόμο προς τις κάλπες.

Πλέον η απόφαση είναι ειλημμένη, με τον πρωθυπουργό να επενδύει στη διείσδυση που έχει ο υφυπουργός του σε ειδικά εκλογικά κοινά, τα οποία προσέγγισε την περίοδο του κοροναϊού.

Η δουλειά που θα κάνει ο Χαρδαλιάς είναι συγκεκριμένη: Θα γυρνάει από νομό σε νομό και θα ζεσταίνει το κομματικό κοινό. Αυτό που ξέρει, δηλαδή, καλά.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για το κόμμα Κασιδιάρη

Δεν ξέρω τι λένε οι συναρμόδιοι υπουργοί και αν επιβεβαιώνουν ή όχι την πληροφορία που θέλει την κυβέρνηση να ετοιμάζει νόμο αποκλεισμού του ακροδεξιού κόμματος Κασιδιάρη από τις επόμενες εκλογές.

Εκείνο που γνωρίζω, και μάλιστα από πρώτο χέρι, είναι ότι υπάρχουν κάμποσες γνωμοδοτήσεις που χαρακτηρίζουν αυτονόητη μια τέτοια (νομοθετική) πρωτοβουλία.

Το θέμα είναι το timing που θα αποφασίσει το Μαξίμου να προωθήσει προς ψήφιση τη σχετική ρύθμιση.

Η αξιοποίηση Θεοδωρικάκου στο προεκλογικό επιτελείο του Μητσοτάκη

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι κατά καιρούς ο πρόεδρος Κυριάκος προσέφευγε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να ανταλλάξει μαζί του απόψεις επί θεμάτων στρατηγικής.

Το έκανε στις εσωκομματικές εκλογές και το επανέλαβε στις βουλευτικές. Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Για έναν πολύ απλό λόγο, ο οποίος συνδέεται με κάτι πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Τάκη να έχει ενεργό ρόλο στο επιτελείο που έχει αρχίσει σιγά-σιγά να χτίζει ο Μητσοτάκης στον δρόμο προς τις κάλπες.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 8/10