∆ίνουν και παίρνουν κατά το τελευταίο χρονικό διάστηµα τα σενάρια αναφορικά µε τη σύνθεση της επόµενης κυβέρνησης Μητσοτάκη, χωρίς ωστόσο τα όσα λέγονται και γράφονται να έχουν κάποια βάση. Ωστόσο, η όλη συζήτηση τουλάχιστον έχει έντονο δηµοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο της γενικότερης (προεκλογικής) κουβέντας, ανάµεσα στα πολλά που συζητούνται στην πιάτσα είναι και η αναβάθµιση του σηµερινού υπουργού Εργασίας στην επόµενη κυβερνητική σύνθεση. Επ’ αυτού δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι «ο Χατζηδάκης πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να διαδεχθεί τον ∆ένδια στο υπουργείο Εξωτερικών».

∆εν γνωρίζω, κι εδώ που τα λέµε κανείς δεν γνωρίζει, τι σκέφτεται ο πρωθυπουργός επί του θέµατος. Ωστόσο, εκείνο που αποτελεί κοινό µυστικό είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίµου αναγνωρίζουν πως ο Χατζηδάκης ολοκληρώνει µε επιτυχία την παραµονή του στην παραµεθόριο του Εργασίας. Οπότε ένα χαρτοφυλάκιο όπως το Εξωτερικών θα µπορούσε να αποτελέσει και έµπρακτη επιβράβευση για την καθοριστική συµβολή του στην αποτελεσµατική επίλυση µιας σειράς θεµάτων που σχετίζονται µε τα συνταξιοδοτικά και τα ασφαλιστικά ζητήµατα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/3/23