Τέσσερα είναι τα σίγουρα ονόµατα της «γαλάζιας» λίστας για την Ευρωβουλή.

Εκτός από τους νυν ευρωβουλευτές, Βαγγέλη Μεϊµαράκη, Αννα-Μισέλ και Στέλιο Κυµπουρόπουλο, βέβαιες θα πρέπει να θεωρούνται και οι υποψηφιότητες των ∆ηµήτρη Τσιόδρα, Πύρρου ∆ήµα, Βούλας Πατουλίδου και της προερχόµενης από το ΠΑΣΟΚΕύης Χριστοφιλοπούλου. Από κει και πέρα, όλα τα υπόλοιπα που γράφονται και ακούγονται απλώς δεν έχουν καν πέσει στο τραπέζι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πάντως, αν κρίνω από τα όσα φτάνουν τις τελευταίες µέρες στ' αυτιά µου, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο µε όσο το δυνατόν λιγότερες τηλεοπτικές και αθλητικές περσόνες. Και αυτό γιατί, κατά κοινή παραδοχή, η απερχόµενη οµάδα των ευρωβουλευτών (συνολικά) ήταν από τις χειρότερες που έχουν περάσει. Είναι απολύτως λογικό ο πρόεδρος της Ν.∆. να µη θέλει να επαναλάβει τη λάθος συνταγή. Στο πλαίσιο της συγκεκριµένης στρατηγικής, δεν αποκλείω να δούµε στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο µια σειρά από πρόσωπα που έχουν διακριθεί κυρίως στον επιστηµονικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που µπορώ µετά βεβαιότητας να σας πω είναι ότι θα είναι περιορισµένος ο αριθµός των celebrities.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 2/12