Εξελίξεις (προσεχώς) στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως οδεύει η δικαστική διερεύνηση της πολυσυζητηµένης υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, µε τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, να έχει ολοκληρώσει (σχεδόν) το πόρισµά του, σύµφωνα µε όσα προκύπτουν από αξιόπιστες δικαστικές πηγές. Συγκεκριµένα, και µε βάση τα µέχρι στιγµής στοιχεία, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός (που, αν δεν κάνω λάθος, συνταξιοδοτείται το καλοκαίρι, αλλά δεν είµαι και σίγουρος), έχοντας αξιολογήσει όλα τα στοιχεία, θα προχωρήσει στην άσκηση ή µη διώξεων για όσους εµπλέκονται µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην υπόθεση. Αν και είναι δύσκολο να αλιεύσει κανείς πληροφορίες σε σχέση µε τις αποφάσεις που θα λάβει ο έµπειρος εισαγγελικός λειτουργός, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιµούν ότι το µενού θα έχει απ’ όλα. ∆ηλαδή, και αρχειοθετήσεις και απαλλαγές και διώξεις. Με την ευκαιρία, να σας πω ότι την εξέλιξη της υπόθεσης, εκτός όλων των άλλων, παρακολουθούν στενά και δύο δηµοσιογράφοι, που -όπως διατείνονται- έχουν έννοµο συµφέρον.

Ενδιαφέρει... Κάπου πήρε τ’ αυτί µου ότι ο Χόλτερµαν σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση του στο µετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank. Σε µια τέτοια περίπτωση απαιτείται η χορήγηση σχετικής άδειας, αφού θα ξεπεράσει το 10%.

Το Ιδρυµα Σαµαρά ετοιµάζει (και) εκδήλωση

Είναι γνωστό ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστηµα καταγράφεται µια αξιοσηµείωτη ψυχρασία στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη µε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά. Αυτό συνέβη από τη στιγµή που ο πρωθυπουργός αποφάσισε για τους δικούς του, προφανείς λόγους, να µη δίνει και τόσο µεγάλη σηµασία στα διάφορα αιτήµατα που διατύπωνε ο Μεσσήνιος πολιτικός. Ενόψει της προεδρικής εκλογής, ο τελευταίος θεωρεί ότι µπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τον ένοικο του Μαξίµου. Μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσµα, πιστεύει µάλιστα ότι έχει περισσότερα διαπραγµατευτικά όπλα! Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η παρουσία του στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του δηµοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, ενώ µαθαίνω ότι ο Σαµαράς δέχεται εισηγήσεις και για µια µεγάλη (δεύτερη, µετά την παρθενική) εκδήλωση, που θα διοργανωθεί από το ίδρυµά του. Με δεδοµένο ότι επί της ουσίας µιλάµε για έναν ανενεργό φορέα, θα είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον µια τέτοια εκδήλωση, η οποία µάλιστα, αν συνοδεύεται και από ένα ιδεολογικό µανιφέστο διά χειρός Χρύσανθου Λαζαρίδη, ενδεχοµένως να έκανε και έναν κάποιον ντόρο.

Αξίζει... Πωλητήριο στα assets των νοσηλευτικών ιδρυµάτων που κατέχει το CVC έχει βάλει ο Αλέξανδρος Φωτακίδης. Ωστόσο, µέχρι στιγµής, και παρά τις διάφορες συζητήσεις που έχουν γίνει, δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής.


Το δίληµµα Μητσοτάκη για την παρουσία στο βιβλίο Κοττάκη

Με εξαιρετικά µεγάλο ενδιαφέρον αναµένονται οι πρώτες δηµόσιες τοποθετήσεις µετά τις ευρωεκλογές, που, ως γνωστόν, θα πραγµατοποιήσουν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαµαράς και Κώστας Καραµανλής τη ∆ευτέρα 1η Ιουλίου, στις 20.00, στο Πολεµικό Μουσείο. Οπως έγινε γνωστό, οι δυο θα εκφωνήσουν οµιλίες στο πλαίσιο εκδήλωσης για το βιβλίο του δηµοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραµανλή». Με δεδοµένο ότι µιλάµε για δύο παρεµβάσεις που ξεπερνούν τα στενά όρια της εγχώριας πολιτικής σκηνής, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει το «παρών» στη συγκεκριµένη εκδήλωση. Οπως επισηµαίνουν οι υπέρµαχοι της παρουσίας: «Η απουσία θα προκαλούσε ίντριγκα, ενώ η παρουσία θα την αποδυνάµωνε». Ουδείς, όµως, παραβλέπει και τον κίνδυνο ο πρωθυπουργός να πάει στην εκδήλωση και να αναγκαστεί να ακούσει εκ διαµέτρου αντίθετες απόψεις σε σχέση µε την ακολουθούµενη από την κυβέρνησή του εξωτερική πολιτική. Ωστόσο, οι πρώην πρωθυπουργοί ανήκουν, εκτός των άλλων, στην Ιστορία, οπότε µπορούν να λένε ό,τι θέλουν, χωρίς αυτό να δεσµεύει οποιονδήποτε. Κάτι σαν τους τρελούς του χωριού.

Εντονη νεοδηµοκρατική κινητικότητα καταγράφουν κάτι φίλοι µου στην ευρύτερη περιοχή των Μελισσίων και της Πεντέλης. Σε αυτήν, µάλιστα, την κινητικότητα ακούγεται πολλές φορές το ονοµατεπώνυµο Κωστής Χατζηδάκης.


Καλημέρα

  • Επαφές µε διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανά την επικράτεια έχει ξεκινήσει εδώ και µέρες ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έχει λάβει την απόφαση (σε κάθε περίπτωση) να διεκδικήσει την αρχηγία του Κινήµατος. Κι όταν λέω σε κάθε περίπτωση, το εννοώ, γνωρίζοντας τις προθέσεις και, κυρίως, τους σχεδιασµούς του ανδρός.
  • Σε αντίθεση, τώρα, µε τον Γερουλάνο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβει κανείς τι σκοπεύει να πράξει στο τέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης, που µαζί µε τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο είναι µακράν τα δύο πιο µισητά πρόσωπα στο µυαλό του Νίκου Ανδρουλάκη. Οσοι γνωρίζουν τον άνδρα, δηλαδή τον µικρό Μανώλη, εκτιµούν ότι στο τέλος δεν θα αποφύγει να µπει στην κούρσα της διαδοχής, περιµένοντας το επόµενο βαγόνι της Ιστορίας.
  • Μου λένε ότι ο εφοπλιστής Καραγιώργης διατείνεται ότι δεν µετέχει σε καµία δραστηριότητα που συνδέεται µε media.
  • Οι υπεργολάβοι, οι µικροεργολάβοι και κάτι άλλοι νταραβεριτζήδες που δρούσαν επί χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής βρίσκονται στο στόχαστρο του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργείται στη συγκεκριµένη περιφέρεια. Η απόφαση Χαρδαλιά να ρίξει φως σε όλα τα επίπεδα µπορεί να βάλει σε περιπέτειες αρκετούς - και δεν αναφέροµαι (µόνο) στον Πατούλη.
  • Κατά τον πρόσφατο ανασχηµατισµό, εκτός όλων των άλλων, υπάρχει και ένας µεγάλος ηττηµένος, που σε καµία περίπτωση δεν τολµώ ούτε να ψελλίσω το ονοµατάκι του. Παρά ταύτα, οφείλω να σας πω ότι δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις του. Και µιλάµε για ένα πρόσωπο που σταθερά και διαχρονικά περνούσε πράγµατα στο µυαλό του Μητσοτάκη.